Γιατί μας ενοχλούν όσοι μιλούν στο κινητό;


Πόσες φορές έχει «πιάσει» τον εαυτό σας να θέλει να βάλει τις φωνές σε κάποιον που μιλάει στο κινητό του σε δημόσιο χώρο και είστε αναγκασμένοι να ακούτε όλες τις λεπτομέρειες;





Αν σας παρηγορεί, δεν είστε οι μόνοι. Μια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αυτού του είδους η μονόπλευρη τηλεφωνική συνομιλία είναι πολύ πιο ενοχλητική από το να ακούτε άθελά σας μια συνομιλία δύο ανθρώπων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο αφού έκαναν το πείραμα κατέληξαν γιατί αυτή η μονόπλευρη συνομιλία μας είναι τόσο εξαιρετικά ενοχλητική. Όλα κρύβονται στον εγκέφαλό μας, λένε, καθώς όταν ακούμε μόνο τη μία πλευρά της συνομιλίας αυτόματα η προσοχή στρέφεται εκεί καθώς το γεγονός ότι δεν έχουμε το πλήρες περιεχόμενο της συζήτησης η προσοχή μας αποσπάται περισσότερο.

Δυστυχώς οι ερευνητές δεν μας δίνουν τη λύση. Πως μπορούμε δηλαδή να απαλλαγούμε από αυτή την «ενόχληση». Ίσως η λύση βέβαια θα ήταν, οι άνθρωποι να αυτοπεριορίζονται στην χρήση του κινητού τους σε χώρους που συναθροίζονται με πολύ κόσμο. Αλλά μάλλον αυτό είναι ευσεβής πόθος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου