Αυτόματος πωλητής για τρισδιάστατη εκτύπωση (video)


Καθώς η «επανάσταση» της τρισδιάστατης εκτύπωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όλο και περισσότερες εφαρμογές βρίσκουν το δρόμο τους προς την υλοποίηση. Μία εξ αυτών είναι το Dreambox: τρισδιάστατος εκτυπωτής ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα «αυτόματου πωλητή».



Το Dreambox δημιουργήθηκε από τους Ντέιβιντ Παστέβκα, Ρίτσαρντ Μπέργουϊκ και Γουΐλ Ντρέβνο, οι οποίοι συναντήθηκαν σε διαγωνισμό που είχε διοργανωθεί από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια- Μπέρκλεϊ για την ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές. Ένα από τα προβλήματα που διαπίστωσαν στους χώρους του campus ήταν η έλλειψη επιλογών τρισδιάστατης εκτύπωσης και οι περιορισμένες ώρες παροχής τέτοιων υπηρεσιών γενικότερα. Οπότε και ανέπτυξαν το Dreambox, που λειτουργεί σαν  «αυτόματος πωλητής»/ vending machine.














Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι δημιουργοί, «αποστολή του Dreambox είναι να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία μέσω της εγκατάστασης τοπικών αυτοματοποιημένων μηχανημάτων κατασκευής σε όλες τις ΗΠΑ. Για να το επιτύχει αυτό, το Dreambox επιδιώκει την παροχή ευκόλως προσβάσιμης, οικονομικής και βολικής τρισδιάστατης εκτύπωσης σε όλους, μέσω της τοπικής εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών τρισδιάστατης εκτύπωσης από vending machines».

Η ομάδα παρουσίασε την ιδέα της και έγινε δεκτή στο πρόγραμμα Skydeck Berkeley, ένα πρόγραμμα του πανεπιστημίου, όπου και ανέπτυξε το Dreambox. Το μηχάνημα παρακάμπτει τις πολύωρες διαδικασίες εγκατάστασης ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, καθώς δίνει στον χρήστη- «πελάτη» τη δυνατότητα να «παραγγείλει» ένα αντικείμενο από μία λίστα (επί τόπου ή εξ αποστάσεως, από τον υπολογιστή του στο Dreambox της περιοχής του), ή να δώσει το δικό του σχέδιο (μπορεί να το μεταφέρει στο Dreambox μέσω USB), το οποίο και θα κατασκευαστεί από το Dreambox, καθιστώντας την όλη διαδικασία απλή και εύκολη.



Επίσης, εάν ο χρήστης δεν βρίσκει το επιθυμητό αντικείμενο στη λίστα ή δεν έχει μαζί του σχέδια, έχει την επιλογή χρήσης ειδικής εφαρμογής για το σχεδιασμό ενός τρισδιάστατου μοντέλου. Μόλις ολοκληρωθεί η εκτύπωση, το αντικείμενο μπαίνει σε ειδικό συρτάρι και ο πελάτης ενημερώνεται στο κινητό τηλέφωνό του.

Αν και το Dreambox βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, οι δημιουργοί του εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση και το λανσάρισμά του στην αγορά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου