Εθελοντές αστροναύτες «χωρίς επιστροφή» (video)


Τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη σχεδιάζει να στείλει η Ολλανδική εταιρεία Mars One. Ειδικότερα, η νεοσύστατη εταιρεία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει έξι δισεκατομμύρια δολάρια για να πραγματοποιήσει την αποστολή στον Άρη, κάτι που θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί συγκεντρώνοντας έσοδα από την πώληση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής προβολής.



Μάλιστα οι τέσσερις τυχεροί εθελοντές που θα ταξιδέψουν στον μακρινό Άρη θα επιλεχθούν από το τηλεοπτικό κοινό.

«Όλα όσα χρειαζόμαστε για να πάμε στον Άρη υπάρχουν. Έχουμε διαστημόπλοια για να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη, εξοπλισμό για να προσγειωθούμε στον Άρη, μέσω ρομπότ μπορούμε να προετοιμάσουμε εγκαταστάσεις για τους ανθρώπους, οπότε υπάρχει όλη η τεχνολογία για μια αποστολή», δήλωσε ο Bas Lansdorp, ένας εκ των ιδρυτών της  Mars One.



«Οι άνθρωποι δεν ταξίδεψαν ποτέ στον Άρη για έναν απλό λόγο. Δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουν», προσέθεσε.

Αν η αποστολή πραγματοποιηθεί, κάτι που φαντάζει αδύνατο λόγο του όγκου του εξοπλισμού που πρέπει να μεταφερθεί στον Κόκκινο Πλανήτη (τρόφιμα, οξυγόνο και αντικείμενα για μια ζωή), οι πρώτοι εθελοντές αστροναύτες θα προσγειωθούν στον Άρη το 2023 και για το υπόλοιπο της ζωής τους κάθε τους κίνηση θα μεταδίδεται ζωντανά στη Γη μέσω βίντεο.

Η Mars One πάντως δηλώνει αποφασισμένη για την αποστολή και το 2016 σχεδιάζει να στείλει τις πρώτες προμήθειες στον Άρη, ενώ το 2018 θα κατασκευαστούν οι πρώτες εγκαταστάσεις μέσω ρομποτικών συσκευών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου