Ο σπάνιος βάτραχος «γελωτοποιός»


Ο βάτραχος με τα κόκκινα μάτια -ασορτί με τα μικροσκοπικά «ποδαράκια» του- είναι ένας από τους πιο σπάνιους βατράχους των δασών της Κεντρικής Αμερικής, γνωστός και ως «βάτραχος γελωτοποιός» λόγω των πολλών χρωμάτων στο σώμα του, της ευλυγισίας τους αλλά και της χαμογελαστής έκφρασής του.


Κάτοικος των δέντρων, το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 6 εκατοστά, ενώ εντυπωσιάζει με τα χρώματά του που συνδυάζουν μια παλέτα διάφορων αποχρώσεων. Πράσινο, γαλάζιο, κίτρινο, μπλε και κόκκινο, όλα αφήνουν μια πινελιά κάπου στο σώμα του.


















Ο βάτραχος ανήκει στο είδος Agalychnis callidryas αλλά είναι ευρέως γνωστός ως Red Eye Frog, αφού τα κατακόκκινα μάτια του είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά!

























Είναι δεντρόβια αμφίβια, που αποφεύγουν το νερό και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων, προσπαθώντας να καμουφλαριστούν ανάμεσα στα φυλλώματα και να γλιτώσουν από τους εχθρούς τους.

















Το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με το είδος και τρέφονται αποκλειστικά με μικρά έντομα και πράσινα μέρη φυτών. Συχνά πυκνά γίνονται οι ακούσιοι πρωταγωνιστές των φωτογράφων, καθώς είναι ιδιαίτερα φιλικοί στους ανθρώπους.

















Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου