Η Google «δολοφονεί» τους ελέφαντες


Τα πυρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων δέχεται το τελευταίο διάστημα η Google για τις διαφημίσεις προϊόντων ελεφαντόδοντου, με την κατηγορία ότι συμβάλλουν στην αύξηση του παράνομου εμπορίου από την υποσαχάρια Αφρική μέχρι την Ασία.





Σύμφωνα μάλιστα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Έρευνας (EIA), η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης φιλοξενεί σε μια από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά της καταστήματα πάνω από 10.000 διαφημίσεις για προϊόντα ελεφαντόδοντου.

Περίπου το 80% των διαφημίσεων της Google στην Ιαπωνία αφορά μικρές ξύλινες σφραγίδες με γράμματα από ελεφαντόδοντο, οι οποίες λέγεται ότι έχουν εκτοξεύσει τη ζήτηση στα ύψη.

Οι σφραγίδες αυτές χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ιαπωνία, για έγγραφα ενοικίασης σπιτιού μέχρι το άνοιγμα ενός νέου λογαριασμού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της EIA, Allan Thornton, τόνισε ότι: «την ώρα που οι ελέφαντες σφαγιάζονται μαζικά στην Αφρική για την κατασκευή μικροαντικειμένων, είναι σοκαριστικό να ανακαλύπτουμε ότι η Google αποτυγχάνει να επιβάλλει τις πολιτικές της, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν τους απειλούμενους ελέφαντες».

Εκτιμάται ότι μόνο το 2012 περίπου 32.000 ελέφαντες σφαγιάστηκαν στην Αφρική για τη μαύρη αγορά ελεφαντόδοντου, που αποφέρει τεράστια κέρδη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου