Πολύχρωμα μυρμήγκια εν δράσει

Το φαγητό που τρώμε φαίνεται στην εικόνα που έχουμε. Αυτό ισχύει με τους ανθρώπους αλλά, όπως, φαίνεται, ισχύει επίσης και στα έντομα, και πιο συγκεκριμένα στα μυρμήγκια. Με λίγα λόγια, η τροφή που καταναλώνουν χρωματίζει ανάλογα και το στομάχι τους. Δείτε μία εντυπωσιακή συλλογή φωτογραφιών με χρωματιστά μυρμήγκια.



Ο επιστήμονας Mohamed Babu από την Ινδία δεν πίστευε στα μάτια του όταν η σύζυγός του τού έδειξε μια μέρα ένα… κατάλευκο μυρμήγκι να πίνει μερικές σταγόνες γάλα που είχαν πέσει στο δάπεδο της κουζίνας!



Αμέσως του ήρθε μια ιδέα: Γέμισε διάφορα δοχεία με χρωματιστή ζάχαρη, τα τοποθέτησε σε διάφορα σημεία του κήπου, πήρε τη φωτογραφική μηχανή και… περίμενε! Εκατοντάδες έντομα πλησίασαν δειλά δειλά το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε περιεχόμενο και άρχισαν να τρώνε. Το αποτέλεσμα;



Σε πολύ λίγο χρόνο τα… στομάχια τους χρωματίστηκαν στην ίδια απόχρωση του υγρού που κατανάλωσαν! Έτσι μια «στρατιά» από πολύχρωμα μυρμήγκια αποτέλεσαν το θέμα της συλλογής των φωτογραφιών που βλέπετε.



«Για σκεφτείτε να μετακινούνταν τα μυρμήγκια από το ένα χρώμα στο άλλο! Τότε το στομάχι τους θα είχε πολύχρωμες ραβδώσεις και πολλούς νέους συνδυασμούς χρωμάτων», λέει ο Ινδός επιστήμονας…



Πηγή