Γιατί οι σκύλοι τρώνε χόρτα μερικές φορές;

Βλέπουμε καμιά φορά κάποιον σκύλο να τρώει χόρτα και αναρωτιόμαστε γιατί. Γιατί ο σκύλος τρώει χόρτα; Λιγάκι περίεργο. Τι του συμβαίνει;Ο σκύλος, ναι, είναι αλήθεια, καμιά φορά τρώει χόρτα ή και γρασίδι. Σίγουρα το έχουμε δει πολλοί από εμάς.

Yπάρχουν 3 βασικοί λόγοι για τους οπoίους συμβαίνει αυτό.1) Όταν θέλουν να κάνουν εμετό γιατί νιώθουν ερεθισμό στο στομάχι, τρώνε χόρτα. Το χόρτο όταν φθάνει στο στομάχι, αναγκάζει το σκυλί να κάνει εμετό ώστε να ξαλαφρώσει. Τα κουτάβια τρώγοντας χόρτο βγάζουν μερικές φορές με τον εμετό τους σκουλήκια (ασκαρίδες) και αυτός είναι ένας τρόπος για να απαλλαγούν από αυτά. Αυτός είναι ο… σκυλίσιος τρόπος.

Ο ανθρώπινος είναι να δώσετε κάποιο αντιπαρασιτικό χάπι ήσιρόπι για σκουλήκια. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε, αν ο σκύλος σας τρώει χόρτα, είναι να μην έχουν ψεκαστεί με διάφορα φυτοφάρμακα. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και ο σκύλος σας τα καταπιεί, τότε υπάρχει κίνδυνος να δηλητηριαστεί.2) Τρώει το σκυλί χόρτα γιατί ίσως νιώθει την ανάγκη που έχει ο οργανισμός του να προστεθούν φυτικές ίνες στο γεύμα του και το στομάχι του. Έτσι προστίθεται όγκος στο περιεχόμενο των εντέρων και βοηθά στην αποβολή του με τη μορφή κοπράνων.3) Τα σκυλιά είναι σαρκοφάγα ζώα που απολαμβάνουν το κρέας, αλλά δεν εξαρτάται η διατροφή τους απόλυτα από αυτό, όπως οι γάτες. Λίγο χόρτο ή κάποιες φυτικές τροφές δίνουν ποικιλία στην οποία δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση.

Επομένως μην πανικοβάλλεστε όταν δείτε το σκύλο σας να τρώει χόρτα. Μόνο προσέξτε μην είναι ψεκασμένα.

Πηγή