Πέντε συμβουλές για την καταπολέμηση του άγχους

Η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου επιβάλλει πιεστικούς ρυθμούς σε σπίτι και δουλειά και ελάχιστο χρόνο για χαλάρωση. Σκοπός είναι λοιπόν να αξιοποιείτε αυτόν τον χρόνο αποτελεσματικά και να περνάτε τη μέρα σας με καλή διάθεση και όρεξη για δημιουργικότητα.



Διαβάστε πέντε συμβουλές για να το πετύχετε:


- Θυμηθείτε πως χρειάζονται 5 λεπτά πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι για να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε βαθιά και να αποφασίσετε με τι διάθεση θα θέλατε να ξεκινήσει η ημέρα σας. Θα βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα απαλλαγμένοι από νεύρα, ενώ θα διατηρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας σε πλήρη έλεγχο και την ψυχική και σωματική υγεία σας σε φόρμα.



- Κάνοντας ένα διάλειμμα μουσικής όταν είστε σε κατάσταση στρες μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας, ακόμη και μετά από ακρόαση ενός και μόνο τραγουδιού. Στο τέλος του μουσικού διαλείμματος, εφόσον έχετε χαλαρώσει, ελέγξετε εάν είστε πεινασμένος, και αν ναι κάντε και το ενδιάμεσο γεύμα σας. Μην ξεχνάτε πως αγνοώντας την πείνα σας γίνεστε πιο επιρρεπείς σε εξωτερικά γευστικά ερεθίσματα και νεύρα.

- Φέρνοντας το δικό σας μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά ή το σχολείο θα έχετε τον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνετε εξασφαλίζοντας πιο ισορροπημένη διατροφή, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα!

- Μια βολτίτσα στη λιακάδα κάνει πάντα καλό. Λίγα λεπτά κάτω από φυσικό φως του ήλιου μπορεί να μειώσει το άγχος, να τονώσει την πνευματική διαύγεια, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φυσικά να φτιάξει τη διάθεσή σας! Παράλληλα φροντίζετε και για την υγεία των οστών σας αρκεί να επιτρέψετε στις ακτίνες του ήλιου να αγγίξουν το δέρμα των χεριών, του λαιμού, του στέρνου και του προσώπου σας.



- Την επόμενη φορά που θα καθίσετε για φαγητό, πάρτε χρόνο και απολαύστε το γεύμα σας. Όταν τρώμε βιαστικά, δεν μασάμε την τροφή μας καλά με αποτέλεσμα να αναγκάζουμε το στομάχι να κάνει τη δουλειά αυτή καθυστερώντας την πέψη. Ξοδέψτε 5 λεπτά παραπάνω για το μεσημεριανό σας γεύμα. Θα αισθανθείτε πιο χορτάτοι και δεν θα νιώσετε τόσο «πεσμένοι» μετά το γεύμα.

Πηγή