Ο πύργος του διαβόλου

Ο περίεργος αυτός γεωλογικός σχηματισμός βρίσκεται στην πολιτεία Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ και έχει πάρει το όνομά του από τον τεράστιο όγκο του που τον κάνει να ξεχωρίζει εύκολα από τον περιβάλλοντα χώρο.





Το ύψος του είναι μεγαλύτερο από 380 μέτρα, ελάχιστα μικρότερο από εκείνο του Empire State Building, του μέχρι πριν από κάποια χρόνια ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο.





Το εντυπωσιακό σχήμα του πύργου του διαβόλου είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για τον πυρήνα ενός ηφαιστείου, ο οποίος έχει αποκαλυφθεί εξαιτείας της μακροχρόνιας έκθεσής του στα στοιχεία της φύσης όπως η βροχή και ο αέρας. Η ηλικία του, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει υπολογιστεί στα 65 εκατομμύρια χρόνια.

Σήμερα, ο πύργος του διαβόλου αποτελεί δημοφιλή προορισμό για χιλιάδες λάτρεις της περιπέτειας. Οι στήλες λάβας που έχουν σχηματιστεί με το πέρασμα του χρόνου είναι ιδανικές για ορειβασία, ενώ υπάρχουν αρκετά εύκολες αλλά και πολύ δύσκολες διαδρομές ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι αρχάριοι όσο και οι πιο έμπειροι από τους ορειβάτες.

















Πηγή