Πειραματική θεραπεία κατά της λευχαιμίας (video)

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα είναι τα αποτελέσματα μιας νέας κυτταρικής θεραπείας, που δοκιμάστηκε πειραματικά σε ασθενείς με προχωρημένη λευχαιμία. Κατά τη δοκιμή της, η θεραπεία εξαφάνισε πλήρως τη λευχαιμία σε 9 στους 10 ασθενείς, που δοκιμάστηκε (ποσοστό 88%).


Η θεραπεία, που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ, βασίζεται στην εισαγωγή στους ασθενείς γενετικά τροποποιημένων Τ-κυττάρων του δικού τους ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία μπορούν πλέον να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές από το Memorial Sloan-Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», ανέφεραν ότι «αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα δείχνουν πως η κυτταρική θεραπεία αποτελεί μια ισχυρή θεραπεία για τους ασθενείς που έχουν εξαντλήσει όλες τις συμβατικές θεραπείες».

Η κλινική δοκιμή έγινε σε 16 ασθενείς που έπασχαν από Β-οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, μια μορφή αιματολογικού καρκίνου που αναπτύσσεται στα Β-κύτταρα και είναι δύσκολο να θεραπευτεί, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς υποτροπιάζουν. Μόνο των 30% των ασθενών ανταποκρίνονται θετικά στη χημειοθεραπεία. Χωρίς επιτυχή μεταμόσχευση μυελού των οστών, λίγοι έχουν ελπίδες για μεγάλο προσδόκιμο ζωής.

Οι Αμερικανοί ερευνητές χορήγησαν στους ασθενείς ανοσοποιητικά Τ-κύτταρα που είχαν «επανεκπαιδευθεί» μέσω γενετικής τροποποίησης, ώστε να αναγνωρίζουν και να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα. Στο 88% των ασθενών ο καρκίνος εξαφανίστηκε.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το ειδησεογραφικό δίκτυο CBS.




Πηγές: news.gr & news12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου