Οι υπόγειες φάρμες του Λονδίνου

Έναν έξυπνο τρόπο να αυξήσουν την κατανάλωση οικολογικού φαγητού βρήκαν δυο Βρετανοί επιχειρηματίες, που δημιούργησαν καλλιέργειες στην καρδιά του Λονδίνου.




Τριάντα τρία μέτρα κάτω από το έδαφος, με τη θερμοκρασία να μένει σταθερή στους 16 βαθμούς Κελσίου, μια καινοτόμα μορφή καλλιέργειας έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.



Όπως αναφέρει στο CNN, o ένας από τους δημιουργούς του πρότζεκτ Richard Ballard: «Δημιουργήσαμε ένα ιδανικό περιβάλλον για τα φυτά και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σοδειά μέσα σε 7-21 μέρες που θα πηγαίνει κατευθείαν στην αγορά».



Πρόκειται για το νέο τρόπο παραγωγής στη Βρετανία, όπως αναφέρουν πολλοί σεφ που ήδη στρέφονται προς τα οικολογικά προϊόντα. Οι δημιουργοί έχουν σαν στόχο να αξιοποιούν το νερό της βροχής για το πότισμα των φυτών, για να διατηρούν τη σοδειά όσο πιο οργανική και κοντά στο περιβάλλον γίνεται.



Προς το παρόν υπάρχει ένα τούνελ στο οποίο καλλιεργούνται φακές, φασόλια και άλλα όσπρια, αλλά όπως φαίνεται, η ιδέα προσελκύει πολλούς επενδυτές, καθώς είναι και ένας πιο οικονομικός τρόπος να παράγεις τα προϊόντα σου από να αποκτήσεις τη δική σου φάρμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου