Το μενού που προτείνουν οι καρδιολόγοι

Η φύση μας χαρίζει τα απαραίτητα «όπλα» για να προστατεύσουμε την καρδιά μας. Δείτε ποιες είναι οι τροφές που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη και καταπολεμούν τη φλεγμονή.




Δείτε το μενού που προτείνουν οι καρδιολόγοι

Για πρωινό, μπορούμε να επιλέξουμε βρώμη. Οι διαλυτές ίνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL).

Για σνακ, μπορούμε να επιλέξουμε το γιαούρτι, καθώς περιέχει πρωτεΐνη που μας χορταίνει. Παράλληλα, μας παρέχει ασβέστιο και κάλιο, τα οποία συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Αν θέλουμε να φάμε ένα φρούτο, το ακτινίδιο και η παπάγια είναι η ιδανική επιλογή. Αυτά τα δύο υπερ-φρούτα περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την καρδιά μας.

Για μεσημεριανό, μπορούμε να φάμε σαλάτα με γαλοπούλα. Η γαλοπούλα παρέχει καθαρές πρωτεΐνες, χωρίς να μας φορτώνει με πολλές θερμίδες και λιπαρά. Τα λαχανικά αποτελούν βεβαίως μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βιταμινών.

Για επιδόρπιο, επιλέγουμε πάντα τη μαύρη σοκολάτα. Η ρεσβερατρόλη που περιέχει η μαύρη σοκολάτα βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.

Για βραδινό, οι καρδιολόγοι προτείνουν τον ψητό σολομό. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει καταπολεμούν τη φλεγμονή και ρίχνουν τα τριγλυκερίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου