Επίθεση hacking δέχτηκε ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Orange

Eπίθεση hacking δέχτηκε ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Orange, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γαλλίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε, οδήγησε σε διαρροή προσωπικών στοιχείων 800.000 πελατών.





Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρει ότι τα συστήματα της εταιρείας δέχτηκαν επίθεση στις 16 Ιανουαρίου, μέσω του τμήματος “My Account” της ιστοσελίδας Orange.fr.

H εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την παραβίαση, την οποία γνωστοποίησε στους πελάτες της μέσω email, αναφέροντας ότι η επηρεαζόμενη ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά τον εντοπισμό της επίθεσης και ελήφθησαν άμεσα τεχνικά μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

“Πραγματικά λυπούμαστε για το περιστατικό αυτό. Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας αποτελεί προτεραιότητα, και δεσμευόμαστε για την αποτελεσματική προστασία και διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής των πελατών” ανέφερε εκπρόσωπος της Orange.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή των προσωπικών στοιχείων τουλάχιστον 800.000 πελατών, που ισοδυναμούν με το τρία τοις εκατό της συνολικής βάσης δεδομένων πελατών τη εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου