Ενας ακόμη εξωπλανήτης

Ο νέος εξωπλανήτης εντοπίστηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler και έλαβε την ονομασία Kepler-410A b. Βρίσκεται σε ένα δυαδικό σύστημα (σε ένα σύστημα με δύο άστρα) που βρίσκεται σε απόσταση 425 ετών φωτός από τη Γη. 


Διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε έναν ακόμη πλανήτη μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Ο αριθμός των εξωπλανητών αυξάνεται συνεχώς και οι (επιβεβαιωμένοι) εξωπλανήτες έχουν ξεπεράσει τους χίλιους ενώ περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στη σχετική λίστα περίπου άλλοι δύο χιλιάδες. 

Εχει μέγεθος παρόμοιο με εκείνο του Ποσειδώνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές βρίσκεται αρκετά κοντά στο μητρικό του άστρο και άρα οι συνθήκες που υπάρχουν σε αυτόν είναι πιθανότατα απαγορευτικές για την παρουσία της ζωής. Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Βίνσεντ φαν Ειλεν του Κέντρου Αστρικής Αστροφυσικής στο Ααρχους της Δανίας έχουν εντοπίσει επίσης στοιχεία που υποδεικνύουν την παρουσία και ενός ακόμη πλανήτη στο ίδιο σύστημα. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Astrophysical Journal».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου