Μάσκα κατάδυσης επιτρέπει την αναπνοή από τη μύτη (video)

Ονομάζεται Easybreath και επιτρέπει την ομαλή αναπνοή μέσα στο νερό. Η μάσκα-«προσωπείο» υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση στους λάτρεις των βυθών. 





Για κάποιους η κατάδυση αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής. Για κάποιους άλλους πάλι, η μάσκα και το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να αναπνέουν αποκλειστικά και μόνο από το στόμα αποτελεί βασανιστήριο.

Με τον παραπάνω προβληματισμό ασχολήθηκαν οι ειδικοί της γαλλικής εταιρείας Triboard καταλήγοντας στον σχεδιασμό της Easybreath: μιας μάσκας που επιτρέπει στον κάτοχό της να αναπνέει φυσιολογικά από τη μύτη.




Ελεύθερη αναπνοή στον βυθό

Η καινοτόμος μάσκα διαθέτει ενσωματωμένο σε αυτήν αναπνευστήρα, ο οποίος χάρη σε ένα σύστημα διπλής ροής διοχετεύει το οξυγόνο στο εσωτερικό της μάσκας. Παράλληλα, αναλαμβάνει την αστραπιαία απόρριψη της εκπνοής του χρήστη αποτρέποντας έτσι την ενοχλητική θολούρα από την επιφάνειά της. Ακόμα, η ειδική βαλβίδα στο επάνω μέρος του αναπνευστήρα κλείνει κάθε φορά που μπαίνει στο νερό, κατά τη βουτιά του χρήστη.

Σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία, η μάσκα ελεύθερης αναπνοής πρόκειται να διατεθεί στην αγορά εντός του έτους προς 54 δολάρια - δηλαδή περίπου 40 ευρώ, σε διάφανο, μπλε, μοβ, πράσινο, κόκκινο και λευκό χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου