6 υγιεινές συνήθειες που μας κάνουν κακό

Πολλοί από εμάς, στην προσπάθειά μας να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, κάνουμε υπερβολές, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.






Δείτε ποια είναι τα έξι πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα συνηθειών, οι οποίες δεν είναι τόσο υγιεινές όσο θεωρούμε.

Έντονη γυμναστική κάθε μέρα

Η καθημερινή έντονη γυμναστική είναι δυνατόν να προκαλέσει τραυματισμούς στο μυϊκό μας σύστημα, αλλά και αϋπνίες, λόγω της υπερέντασης στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός. Παράλληλα, στην έντονη συνεχή άσκηση, είναι δυνατό να οφείλονται οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί σε κατάσταση ηρεμίας, όπως επίσης και η μειωμένη όρεξη.


Παραγγέλνετε συνέχεια σαλάτες

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι έτοιμες σαλάτες είναι εξίσου παχυντικές με ένα μπέργκερ, λόγω των παχυντικών συστατικών που περιέχουν, όπως μπέικον, τηγανητό κοτόπουλο, σος, μαγιονέζα, αλάτι και κρουτόν. Αν περνάτε πολλές ώρες στο γραφείο, καλό θα είναι να ετοιμάζετε τη σαλάτα από το σπίτι σας.


Τρώτε συχνά μέσα στην ημέρα

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Βιολογίας του Ινστιτούτου Salk έδειξε ότι το σώμα μας μεταβολίζει τις θερμίδες πολύ πιο αποτελεσματικά αν τρώμε κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ένα διάστημα 10 με 12 ωρών και όχι σε διάστημα 14 με 16 ωρών. Καλό θα είναι λοιπόν να περιορίσετε τα συχνά γεύματα μετά το πέρας των 12 ωρών.


Βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό 

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι ιδανικό για τα δόντια σας ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τροφές όπως το λεμόνι και οι ντομάτες αυξάνουν την συγκέντρωση των οξέων στα δόντια, τα οποία αποδυναμώνουν το σμάλτο, με αποτέλεσμα το απρόσεχτο και γρήγορο βούρτσισμα αμέσως μετά το γεύμα να επιδεινώνει τη δράση τους. 


Γυμνάζεστε νωρίς το πρωί 

Όπως προέκυψε από έρευνα του Πανεπιστημίου του Middlesex, η έντονη προπόνηση το πρωί εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο λοίμωξης


Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό 

Πρόσφατοι έλεγχοι όμως, έχουν δείξει πως το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να έχει αρκετά μη επιθυμητά πρόσθετα όπως ψευδομονάδες και εξασθενές χρώμιο, ενώ σύμφωνα με την κλινική Mayo στην Αμερική, σε αρκετές περιπτώσεις τα εμφιαλωμένα νερά δεν περιέχουν επαρκή ποσότητα φθορίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου