Ανακαλύφθηκαν δεινοσαυράκια «μινιατούρες» σε μέγεθος κοτόπουλου


Δεινοσαυράκια «μινιατούρες», του γένους Yulong mini, ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην επαρχία Χενάν στην κεντρική Κίνα.Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωλογικών Επιστημών, που ανέλυσαν τα ευρήματα σε συνεργασία με παλαιοντολόγους από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα και το Γεωλογικό Μουσείο της Χενάν, πρόκειται για μικροσκοπικά μωρά δεινοσαύρου, τα οποία έχουν μέγεθος κοτόπουλου και ήταν «αυγοκλέφτες».

Οι δεινόσαυροι του γένους Yulong mini έμοιαζαν με τα σημερινά πτηνά, μόνο που οι ενήλικες ορισμένων ειδών μπορούσαν να φτάσουν σε μήκος μέχρι και τα οκτώ μέτρα.

«Είναι σαν κοτόπουλο με ουρά», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Junchang Lü.

«Η συμπεριφορά του επίσης μοιάζει με αυτή των πτηνών», προσέθεσε ο επιστήμονας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι μικροσκοπικοί δεινόσαυροι πρέπει να ήταν φτερωτοί, αν και δεν βρέθηκαν φτερά στην περιοχή που ανακαλύφθηκαν λόγω της φτωχής συντήρησης.

Στην ευρύτερη περιοχή οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ενήλικες δεινοσαύρους του γένους Yulong mini, πάντα μόνους τους, χωρίς τα μωρά τους, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα νεαρά μέλη δεν είχαν ανάγκη γονικής φροντίδας και προστασίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου