Βρέθηκε το πιο παγωμένο σημείο στο σύμπαν

Το πιο παγωμένο σημείο στο σύμπαν εντόπισαν Αμερικανοί αστρονόμοι, παρατηρώντας το νεφέλωμα μπούμερανγκ που βρίσκεται στον αστερισμό του Κενταύρου. Σύμφωνα με τις πρόσφατες παρατηρήσεις, η θερμοκρασία στο συγκεκριμένο νεφέλωμα πέφτει στους -273 βαθμούς Κελσίου.


Οι αστρονόμοι παρατήρησαν το νεφέλωμα μπούμερανγκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 5.000 έτη φωτός από την Γη, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο ALMA προκειμένου να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις ψυχρές ιδιότητές του και να καθορίσουν το πραγματικό σχήμα του , το οποίο έχει μια παράξενη εμφάνιση που θυμίζει φάντασμα.

Οπως παρατήρησαν, το συγκεκριμένο νεφέλωμα έχει θερμοκρασία -273 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που το καθιστά πιο παγωμένο κι από το υλικό που απέμεινε από το Big Bang και αποτελεί το «παρασκήνιο» του διαστήματος.

«Αυτή το εξαιρετικά ψυχρό αντικείμενο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μαθαίνουμε πολύ περισσότερα για την πραγματική φύση του με το ALMA», δήλωσε ο Ραγκβέντρα Σαχάι ερευνητής και κύριος επιστήμονας στο Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. «Αυτό που μοιάζει με μπούμερανγκ στο σχήμα, από τη Γη με βάση οπτικά τηλεσκόπια , είναι στην πραγματικότητα μια πολύ ευρύτερη δομή που επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς στο διάστημα»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου