Γυμναστική το μυστικό της νεότητας

Το ελιξίριο της νεότητας βρήκαν επιστήμονες του King's College του Λονδίνου. Οπως υποστηρίζουν ερευνητές σε έκθεσή τους το μυστικό της αιώνιας ομορφιάς δεν βρίσκεται ούτε στα βότανα, ούτε στη διατροφή, ούτε στις ιατρικές επεμβάσεις. Βρίσκεται σε κάτι διαφορετικό, στη γυμναστική.




Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι 3,5 ώρες άσκησης την εβδομάδα κάνουν το σώμα σου να δείχνει και να νιώθει έως και 10 χρόνια νεότερο.

Οπως σημειώνουν, αντιγηραντικές ιδιότητες έχουν κυρίως οι εναερόβιες μορφές άσκησης όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και η κολύμβηση, σπορ δηλαδή που βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Μάλιστα, οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της βιολογικής ηλικίας και της άθλησης, καθώς και το DNA και τα γονίδια από 2.401 ζευγάρια διδύμων αδελφών, όπου ο ένας αθλούνταν συστηματικά, ενώ ο άλλος ακολουθούσε καθιστική ζωή. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που έτρεχαν ή ασχολούνταν με αερόβια αθλήματα ήταν έως και 10 χρόνια βιολογικά νεότεροι από τους υπολοίπους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου