5 τεχνολογικές καινοτομίες που θα αλλάξουν τον κόσμο

Η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο μας με ραγδαίους ρυθμούς και νέες καινοτομίες κάνουν συχνά την εμφάνιση τους μεταλλάσσοντας βασικούς τομείς της καθημερινότητας μας, όπως η διατροφή, οι μετακινήσεις, αλλά και η ιατρική.





Δείτε τις 5 βασικές τεχνολογικές καινοτομίες που υπόσχονται να αλλάξουν τον κόσμο γύρω μας, όπως τις παρουσίασε το fortunegreece.com.


Όπλο που δημιουργεί δέρμα

Μία πρωτότυπη εφεύρεση που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επουλώνονται τα εγκαύματα παρουσίασε ο Γιοργκ Γκέρλαχ από το πανεπιστήμιο του Πιτσμπουργκ. Το «όπλο» ψεκάζει υγιή βλαστοκύτταρα στην καμένη περιοχή, βοηθώντας στην ταχύτερη δημιουργία νέου δέρματος.


Εκτύπωση ανθρώπινων μελών

Η εμφάνιση των τρισδιάστατων εκτυπωτών ήταν μία πολλά υποσχόμενη εξέλιξη στην παγκόσμια τεχνολογία, βρίσκοντας εφαρμογή και στην Ιατρική. Ηδη τέσσερα εργαστήρια στη Βοστόνη, στο πανεπιστήμιο Κορνέλ, στην Ολλανδία και στην Κίνα χρησιμοποιούν τη νέα αυτή τεχνολογία για να εκτυπώνουν βιοδιασπώμενους εσωτερικούς νάρθηκες, καρδιακές βαλβίδες, νεφρά, αιμοφόρα αγγεία, μικρά οστά.


Κρέας για χορτοφάγους

Οσοι στερούνται τις θρεπτικές ιδιότητες του κρέατος, επειδή αρνούνται να φάνε κομμάτι από ζώο, τότε αυτή η εφεύρεση είναι ειδικά για αυτούς. Κρέας το οποίο δεν ήταν ποτέ μέρος ζώου, αλλά δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου σε εργαστήριο, μπορεί να εξαλείψει την παγκόσμια πείνα αλλά και τις απάνθρωπες πρακτικές των σφαγείων.


Αυτόματα αυτοκίνητα

Το «μικρόβιο» της Google, τώρα «κολλάει» και άλλες μεγάλες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, όπως Mercedes, Volvo, BMW, Ford, VW, Audi, Nissa, και Toyota, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι τα αυτόματα αυτοκίνητα με σύστημα προστασίας πεζών και αποφυγής εμποδίων θα είναι καθημερινότητα μέχρι το 2017.


Υπερηχητικό τρένο

Η υλοποίηση του αργεί ακόμα και η κατασκευή του προβλέπεται πανάκριβη, ωστόσο το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «κάτι ανάμεσα σε Κονκόρντ, ηλεκτρομαγνητικό όπλο και τραπέζι για εναέριο χόκεϊ», υπόσχεται να μεταφέρει ανθρώπους και αντικείμενα με ταχύτητες που ξεπερνάνε ακόμα και του ήχου, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου