10 πράγματα που θα σας ξυπνήσουν καλύτερα από τον καφέ


Όταν σκέφτεστε τρόπους για να ξυπνήσετε το πρωί, τα βήματά σας σάς οδηγούν στην καφετιέρα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούν να σας ξυπνήσουν το ίδιο καλά, και τα περισσότερα, μάλιστα, είναι πιο υγιεινά για τον οργανισμό.
Μήλο

Το μήλο προσφέρει έτσι ή αλλιώς σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά το γεγονός ότι περιέχει φρουκτόζη αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σας ξυπνήσει και να σας κρατήσει σε εγρήγορση.


Σοκολάτα

Αν δεν υπάρχει καφές, μια απλή σοκολάτα δεν θα δυσκολευτεί να σας κάνει να ξυπνήσετε, αλλά θα σας ανεβάσει και την ενέργεια.


Φως

Φαίνεται λίγο προφανές, όμως, το φως έχει έναν τρόπο, σίγουρα ενοχλητικό, να ξυπνά τον άνθρωπο. Είτε πρόκειται για φυσικό φως ή για το τεχνιτό φωτισμό, το αποτέλεσμα είναι περίπου ίδιο.


Αμμωνία

Η μυρωδιά της αμμωνίας το πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεταχτείτε από το κρεβάτι, σε περίπτωση που τίποτα άλλο δεν αποδίδει.


Ενεργειακά Ποτά

Πολλοί άνθρωποι για να ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της μέρας καταναλώνουν ενεργειακά ποτά. Και μπορεί να μην είναι η πιο καλή επιλογή, όμως σε ώρα έκτακτης ανάγκης θα σας τονώσει και θα σας ξυπνήσει για τα καλά.


Τρόφιμα

Η μυρωδιάενός καλού πρωινού είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τα βήματά σας στην κουζίνα, όσο βαθιά κι αν κοιμάστε.


Άσκηση

Το τρέξιμο το πρωί όχι μόνο συντελεί στην καλή υγεία του οργανισμού αλλά ξυπνά εντελώς και το σώμα σας. Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για ένα φυσικό ξύπνημα. Σε συνδυασμό με το ντους που θα ακολουθήσει, τον καφέ δεν θα τον χρειαστείτε καθόλου.


Νερό

Πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο θα σας αναγκάσει να σηκωθείτε προς το χάραμα για να πάτε στην τουαλέτα. Επίσης, το ντους (με νερό, εννοείτε) είναι τοκαλύτερο ξύπνημα.


Μουσική

Η μουσική μπορεί να σας ξυπνήσει ευχάριστα το πρωί. Επιλέξτε το ξυπνητήρι σας να χτυπά με κάποιο κομμάτι της αρεσκείας σας και ξεκηνήστε ευχάριστα την μέρα.


Η προηγούμενη νύχτα

Ένα λιτό δείπνο το προηγούμενο βράδυ θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, με αποτέλεσμα το πρωί να ξυπνήσετε πολύ πιο άνετα, από ό,τι εάν τρώγατε βαριά και δύσπεπτα φαγητά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου