Διατροφή για γράμμωση

Ένα άρθρο για τους κάγκουρες αναγνώστες μας: η διατροφή για την γράμμωση είναι απαραίτητη υπόθεση εάν θέλετε να μεγιστοποιείστε την εμφάνιση των μυών σας. Θα χρειαστεί να ακολουθείστε συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα το οποίο θα καταφέρει δύο διαφορετικούς στόχους. 







Πρώτον, θα χρειαστεί να χτίσετε μυική μάζα χωρίς λίπος η οποία θα κάνει το σώμα σας δυνατότερο και πιο εύσωμο. Δεύτερον, θα πρέπει να κάψετε το περιττό λίπος και να τονίσετε την γράμμωση σας στους μυς που επιθυμείτε ώστε να ολοκληρώσετε την εμφάνιση σας.


Συχνότητα γευμάτων σε διατροφή για γράμμωση

Για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, τρώτε ποικίλα, μικρά γεύματα μοιρασμένα σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Ως διατροφή για γράμμωση αλλάζετε την ρουτίνα των τριών γευμάτων με πέντε ή και εφτά γεύματα. Αυτή η μέθοδος θα κρατήσει  το σώμα σε υψηλά επίπεδα ενέργειας και τον μεταβολισμό σας απασχολημένο να καίει θερμίδες όλη την ημέρα. Επίσης θα αποτρέψετε τον εαυτό σας από την υπερφαγία, εφόσον ποτέ δεν θα επιτρέψετε στο σώμα σας να πεινάσει.


Πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες είναι τα απαραίτητα μακροθρεπτικά συστατικά για το χτίσιμο των μυών και για μια σωστή διατροφή για γράμμωση. Όταν θέλουμε να χτίσουμε μια σημαντική μυική μάζα χωρίς λιπώδη ιστό, πρέπει να τρώμε το ελάχιστο 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά 450 γραμμάρια του σωματικού μας βάρους. Για παράδειγμα ένας άντρας 91 κιλών πρέπει να τρώει 100 γραμμάρια πρωτεΐνη κάθε μέρα για να διασφαλίσει ότι προσφέρει επαρκώς στους μυς του για ανάπτυξη, επανόρθωση και συντήρηση.


Διάσπαση μακροθρεπτικών συστατικών

Το διατροφικό σας πλάνο για μια διατροφή για γράμμωση θα πρέπει να διασπά τις συνολικές θερμίδες σε 40-45% πρωτεΐνη, 30-35% υδατάνθρακες και 20-25% λιπαρά. Οι πρωτεΐνες παίζουν τον κύριο λόγο διότι χρησιμοποιούνται άμεσα για το χτίσιμο των μυών. Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί για την διατήρηση των ενεργειακών αποθεμάτων και τα υγιεινά λιπαρά, όπως τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που προσλαμβάνονται από λάδι ελιάς, ψάρι και αβοκάντο βοηθάνε στο αίσθημα της πληρότητας και ικανοποιούν ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την σωματική υγεία.


Συνολικές Θερμίδες

Θα πρέπει να είστε αυστηροί με το συνολικό ποσό των θερμίδων που καταναλώνετε σε μια διατροφή για γράμμωση. Για να ξεκινήσετε το πλάνο σας, μπορείτε να διατηρείστε την πρόσληψη θερμίδων στα ίδια επίπεδα που είχατε, τις ημέρες που θα γυμνάζεστε, εφόσον θα καίτε αρκετές θερμίδες. Τις ημέρες που δεν γυμνάζεστε μειώνετε την θερμιδική σας πρόσληψη κατά 15%. Για γρηγορότερα αποτελέσματα, μειώστε την πρόσληψη θερμίδων κάθε μέρα κατά 10 ή 20 %. Είναι σημαντικό να είναι κάθε γεύμα σας θρεπτικό εφόσον θέλετε να αναπτύξετε μυική μάζα. Πρέπει να περιορίσετε τις συνολικές θερμίδες αλλά επίσης να διατηρήσετε ένα υψηλό πρωτεϊνικό απόθεμα, κάτι το οποίο αρκετές φορές είναι δύσκολο να ακολουθήσετε.


Νερό και Αναψυκτικά

Το νερό είναι ένα σημαντικό συστατικό στην διατροφή για γράμμωση. Πρέπει να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα ώστε το σώμα να είναι πλήρως ενυδατωμένο. Η επαρκής ενυδάτωση προσθέτει περισσότερη ενέργεια και βοηθά στην διανομή των συστατικών που προσλαμβάνουμε σε όλα τα μέρη του σώματος. Επίσης επιταχύνει την χώνεψη και την μεταβολική διαδικασία. Εάν είναι εφικτό τα αναψυκτικά όπως τα ανθρακούχα ποτά, οι χυμοί φρούτων, ο καφές και το αλκοόλ θα πρέπει να μην βρίσκονται στη διατροφή για γράμμωση.

editor: μόνο να κόψτε τις ρακέτες στην παραλία μόνο αυτό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου