Καθημερινές υγιεινές συνήθειες που τελικά βλάπτουν την υγεία

Καλό φαγητό, σωστή γυμναστική αλλά και αρκετός ύπνος είναι μερικές καθημερινές συνήθειες που χαρίζουν ευεξία και καλή υγεία. Μήπως όμως μερικές φορές το παρακάνουμε και ακολουθούμε λάθος οδηγίες; Η κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας Ποιες είναι οι συνήθειες που κάνουμε καθημερινά και προκαλούν προβλήματα;



Συχνή χρήση αντισηπτικού

Αν είστε από εκείνους που περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας πάνω από τον νιπτήρα πλένοντας σχολαστικά τα χέρια σας, ίσως ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή τη συνήθεια. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως τα περισσότερα υγρά αντισηπτικά περιέχουν τρικλοσάνη, μία ουσία που μπορεί να προσελκύει βακτήρια αλλά και ιούς. Για αυτό, καλό είναι να προτιμήσετε τα υγρά σαπούνια που περιέχουν τουλάχιστον 55% αλκοόλ και είναι δυνατόν να απομακρύνει το 98% των βακτηριδίων.


Βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα

Το επίμονο βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα για την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν προσφέρει και πολλά οφέλη. Συνήθως οι τροφές μεταφέρουν οξύ στα δόντια και αποδυναμώνουν το σμάλτο. Αν τα βουρτσίσετε κατευθείαν είναι πιο εύκολο να απομακρυνθεί το σμάλτο και να μείνουν απροστάτευτα τα δόντια. Η καλύτερη λύση, για να απομακρύνετε τα υπολλείμματα τροφών που βρίσκονται ανάμεσα από τα δόντια σας, είναι να ξεπλύνετε το στόμα αμέσως μετά το γεύμα με νερό της βρύσης.


Αποφυγή των κυρίως γευμάτων

Αυτή η περίπτωση αφορά κυρίως γυναίκες που επιθυμούν με λάθος, φυσικά, τρόπο να χάσουν κιλά. Συνήθως, αποφεύγουν τα πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα, ακόμα και τα κυρίως. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιθυμία και λαιμαργία για το επόμενο γεύμα της ημέρας. Οι ειδικοί συνιστούν μικρά γεύματα με πρωτεΐνες, ώστε να μειώνεται η όρεξη το βράδυ.


Εμφιαλωμένο Νερό

Η συνεχής κατάποση εμφιαλωμένου νερού από μπουκάλι ειδικά από τους αθλητές δίνει την εντύπωση ότι κάνει καλό στην υγεία. Ωστόσο, η αλήθεια δεν είναι αυτή, καθώς το εμφιαλωμένο νερό δεν περιέχει φθόριο, με τους περισσότερους ενηλίκους να υποφέρουν από έλλειψη φθορίου, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα δόντια. Στην πραγματικότητα αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μηχανισμό φιλτραρίσματος, το οποίο θα καθαρίζει το νερό της βρύσης.


Θρεπτικά υποκατάστατα χάπια

Ολο και περισσότεροι άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, για περισσότερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών λαμβάνουν χάπια, που λειτουργούν ως υποκατάστατα τροφών. Εντούτοις, η συχνή και ακατάπαυστη χρήση τέτοιων σκευασμάτων έχει επικίνδυνες επιπλοκές στην υγεία του οργανισμού. Για παράδειγμα η Βιταμίνη Α σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξική για το έμβρυο, ενώ η Βιταμίνη C μπορεί να προκαλέσει σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα. Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεται να κάνετε πρωτίστως είναι να προσθέσετε στην διατροφή σας γεύματα, που περιέχουν τις σωστές βιταμίνες και όχι υποκατάστατα βιταμινών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου