Πώς να κάνετε τη ζωή σας πιο οικολογική

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο οικολογικός τρόπος ζωής προϋποθέτει θυσίες, ωστόσο αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος, αφού οι «πράσινες» επιλογές στην πραγματικότητα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές απλές καθημερινές πρακτικές προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας πιο οικολογική και υγιεινή.


Ποδήλατο και Περπάτημα
Μπορεί η ποδηλασία και το περπάτημα να έχουν πρακτικά αρκετές διαφορές, όμως τα οφέλη τους συχνά εξετάζονται από κοινού. Αναρίθμητες μελέτες έχουν δείξει ότι η ποδηλασία και το περπάτημα βοηθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής μας, ενώ ταυτόχρονα είναι οι πιο οικολογικοί τρόποι μετακίνησης.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Επειδή όμως δεν μπορούμε να πάμε παντού και γρήγορα με τα πόδια ή το ποδήλατο, τα αυτοκίνητα μας είναι απαραίτητα. Δεν είναι τόσο οικολογικά όσο το ποδήλατο και το περπάτημα, αλλά εάν αισθάνεστε την ανάγκη να οδηγήσετε, είναι σίγουρα πιο οικολογικά από τα συμβατικά αυτοκίνητα με βενζίνη και μάλιστα οι ηλεκτροκινητήρες είναι περίπου 3 έως 4 φορές πιο αποτελεσματικοί από τους κινητήρες βενζίνης.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Η καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών απαιτεί πολύ λιγότερο νερό, ενέργεια και χώρο από τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης. Είτε είστε χορτοφάγος, ειτε απλά μειώσετε την πρόσληψη των ζωικών προϊόντων, νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή μας δεν είναι μόνο καλό για το περιβάλλον και για ζώα, αλλά και ένας βασικός τρόπος για την ενίσχυση της υγείας μας.

Μονώστε σωστά το σπίτι
Είναι μία σημαντική λύση για να αποφευχθεί η σπατάλη ενέργειας, αφού όταν το σπίτι δεν είναι σωστά μονωμένο, τότε σε περιόδους καύσων ή ψύχους, το κλιματιστικό δουλεύει στο φουλ για να εξασφαλίσει μία ιδανική θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που επιβαρύνει πολύ το περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου