Grams: Μηχανή αναζήτησης διαδικτυακών αγορών στα darknets

Ο αριθμός των ιστότοπων που είναι κρυμμένοι στο βαθύ διαδίκτυο (Deep Web) είναι εντυπωσιακά μεγάλος. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου δεν γνωρίζει για αυτούς μιας και για την πρόσβαση απαιτείται η γνώση της ακριβούς διεύθυνσης url στο ανώνυμο δίκτυο Tor (onion).




Οι διαδικτυακές αγορές στο βαθύ δίκτυο συνήθως προσφέρουν ναρκωτικά, όπλα, εργαλεία hacking ή παράνομες υπηρεσίες, και για τον εντοπισμό τους οι χρήστες πρέπει να πληκτρολογήσουν περίπλοκες και συγκεκριμένες διευθύνσεις URL στην πλατφόρμα ανώνυμης περιήγησης Tor που χρησιμοποιούν. Επίσης οι σκοτεινοί ιστότοποι (darknets) αλλάζουν συχνά διευθύνσεις url για λόγους ασφάλειας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους.

Λύση σε όλα αυτά ήρθαν να δώσουν οι σχεδιαστές της πρώτης μηχανής αναζήτησης στα βαθυά νερά του διαδικτύου, με την ονομασία Grams, η οποία διευκολύνει τον εντοπισμό διαδικτυακών σελίδων, η οποία κυκλοφήρησε σε beta έκδοση από την περασμένη εβδομάδα.



Η μηχανή αναζήτησης λειτουργεί όπως και αυτή της Google και ανιχνεύει αποτελέσματα από οκτώ διαφορετικές μαύρες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Agora, BlackBank, C9, Evolution, Mr.Nice Guy, Pandora, The Pirate Market και SilkRoad2.

.

Δοκιμάσαμε μία απλή αναζήτηση για την λέξη "cocaine"

Οι προγραμματιστές του Grams προσπαθούν να δημιουργήσουν δεσμούς μεταξύ των κοινών χρηστών του διαδικτύου και την ηλεκτρονική μαύρη αγορά ανοίγωντας τον δρόμο προς την ψηφιοποίηση του παράνομου εμπορίου.


Οι συγγραφείς του planitikos συνιστούν την περιήσηγηση στο βαθύ δίκτυο με δική σας ευθύνη. 
Αυτοί ξέρουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου