25 λόγοι για να πίνετε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αρχίσει να γίνεται ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως εξαιτίας των άμεσων υγιεινών πλεονεκτημάτων.Ακολουθούν 25 λόγοι που εξηγούν το γιατί.





25 εντυπωσιακά οφέλη του πράσινου τσάι:


Τσάι και Καρκίνος

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικά από την βιταμίνη C και 25 φορές  καλύτερα από την βιταμίνη Ε. Τα αντιοξειδωτικά βοηθάνε το σώμα να προστατεύσει τα κύτταρα από βλάβες που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον καρκίνο.


Πράσινο Τσάι και Καρδιακές Παθήσεις

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερίνης. Ακόμα και μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, εμποδίζει τον θάνατο των κυττάρων και επιταχύνει την ανάρρωση στα καρδιακά κύτταρα.


Πράσινο Τσάι και Αντιγήρανση

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία ονομάζονται πολυφαινόλες και αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό σημαίνει  ότι σας βοηθάει να καταπολεμήσετε την χρονογήρανση και να προωθήσετε την μακροβιότητα.


Πράσινο Τσάι και Απώλεια κιλών

Το πράσινο τσάι βοηθάει να μειώσετε το σωματικό σας βάρος. Το πράσινο τσάι καίει το λίπος και προωθεί τον μεταβολικό ρυθμό με φυσικό τρόπο. Σας βοηθάει να κάψετε μέχρι και 70 θερμίδες την ημέρα. Αυτό μεταφράζετε σε 3 κιλά το χρόνο.


Πράσινο Τσάι και Επιδερμίδα

Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι προστατεύουν την επιδερμίδα από τα βλαβερά αποτελέσματα των ελευθέρων ριζών, οι οποίες προκαλούν ρυτίδες και σημάδια γήρανσης. Το πράσινο τσάι επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος.


Πράσινο Τσάι και Αρθρίτιδα

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην πρόληψη και μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης ρευματοειδής αρθρίτιδας. Το πράσινο τσάι προσφέρει πλεονεκτήματα στην υγεία σας καθώς προστατεύει τις αρθρώσεις μπλοκάροντας το ένζυμο που τις καταστρέφει.


Πράσινο Τσάι και Οστά

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε φθόριο που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, το οποίο βοηθάει τα οστά να διατηρούνται δυνατά. Εάν πίνετε τσάι κάθε μέρα, θα μπορέσετε να διατηρήσετε την οστική πυκνότητα.


Πράσινο Τσάι και Χοληστερόλη

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Επίσης βελτιώνει την αναλογία της καλής χοληστερίνης προς την κακή χοληστερίνη, μειώνοντας τα επίπεδα της δεύτερης.


Πράσινο Τσάι και παχυσαρκία

Το πράσινο τσάι εμποδίζει την παχυσαρκία, σταματώντας την κίνηση της γλυκόζης στα λιπαρά κύτταρα. Εάν ακολουθείτε υγιεινή διατροφή, εξασκήστε καθημερινά και πίνετε πράσινο τσάι, τότε είναι απίθανο να είστε παχύσαρκοι.


Πράσινο Τσάι και Διαβήτης

Το πράσινο τσάι βελτιώνει τον μεταβολισμό των λιπιδίων και της γλυκόζης, εμποδίζει την απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος, και εξισορροπεί την μεταβολική συχνότητα.


Πράσινο Τσάι και Alzheimer

Το πράσινο τσάι τονώνει την μνήμη. Και παρόλο που δεν υπάρχει θεραπεία για το Alzheimer, μειώνει την διαδικασία παραγωγής ακετυλοχολίνης στον εγκέφαλο που οδηγεί στον Alzheimer.


Πράσινο Τσάι και Πάρκινσον

Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι βοηθάνε στην πρόληψη των εγκεφαλικών βλαβών, που οδηγούν στο Πάρκινσον. Οι άνθρωποι που πίνουν πράσινο τσάι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον.


Πράσινο Τσάι και Ασθένειες του Ήπατος

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην αποτροπή του μοσχεύματος στους ανθρώπους με ηπατική ανεπάρκεια. Έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι καταστρέφει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες στο λιπώδες ήπαρ.


Πράσινο Τσάι και Αρτηριακή Υπέρταση

Το πράσινο τσάι αποτρέπει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει την αρτηριακή πίεση καταστέλλοντας την αγγειοτασίνη, που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση.


Πράσινο Τσάι και Τροφική Δηλητηρίαση

Οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση καθώς και τις τοξίνες που παράγονταιαπό αυτά τα βακτήρια.


Πράσινο Τσάι και Σάκχαρο

Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τείνουν να αυξάνονται με την ηλικία, αλλά οι πολυφαινόλες και οι πολυσακχαρίτες στο πράσινο τσάι βοηθάνε στην μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.


Πράσινο Τσάι και Ανοσία

Οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο πράσινο τσάι τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δυναμώνοντας την υγεία σας και αντιμετωπίζοντας τις λοιμώξεις.


Πράσινο Τσάι και Κρυολόγημα

Το πράσινο τσάι προλαμβάνει το κρυολόγημα και την γρίπη. Η βιταμίνη C στο πράσινο τσάι βοηθάει στην αντιμετώπιση της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.


Πράσινο Τσάι και Άσθμα

Η θεοφυλλίνη στο πράσινο τσάι χαλαρώνει τους μύες που υποστηρίζουν τους βρογχικούς σωλήνες, μειώνοντας την σοβαρότητα του άσθματος.


Πράσινο Τσάι και Μολύνσεις των Αυτιών

Το πράσινο τσάι εμποδίζει τις μολύνσεις των αυτιών. Για φυσικό καθαρισμό, βουτήξτε την μπατονέτα σε πράσινο τσάι και καθαρίστε τα μολυσμένα αυτιά.


Πράσινο Τσάι και Έρπης

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών του έρπη. Στην αρχή τοποθετήστε κομπρέσες πράσινου τσαγιού και αφήστε  την επιδερμίδα να στεγνώσει πριν τοποθετήσετε την τοπική θεραπεία.


Πράσινο Τσάι και Φθορά των δοντιών

Το πράσινο τσάι καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς που προκαλούν πολλές ασθένειες των δοντιών. Επίσης ελαττώνει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία.


Πράσινο Τσάι και Άγχος

Η L-θεανίνη , που είναι ένα αμινοξύ του πράσινου τσαγιού, βοηθάει στην μείωση του στρες και της ανησυχίας.


Πράσινο Τσάι και Αλλεργίες

Η EGCC (Epigallocatechin Gallate – επιγαλλοκατεχίνη) στο πράσινο τσάι ανακουφίζει από τις αλλεργίες. Οπότε, εάν έχετε αλλεργίες, θα πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου