Superb Lyrebird: Ενα απίστευτο πουλί (video)

Το Superb Lyrebird είναι ενα αποδημητικό πουλί-Φασιανός που ζεί στην Αυστραλία. Αυτό το πουλί έχει μια απίστευτη ικανότητα. Ειναι ο καλύτερος "Μίμος" που υπάρχει.







Το πουλί αυτό φτάνει σε μήκος περίπου τα 100 εκατοστά.Το αρσενικό από αυτού του είδους των πουλιών χαρακτηρίζεται απο τα εντυπωσιακά φτερα της ουράς του. Για να αναπτυχθεί πλήρως η εντυπωσιακή ουρά του χρειάζονται 7 χρόνια. Οταν το αρσενικό ερωτοτροπεί αντιστρέφει την ουρά του πάνω απο το κεφαλι του και ανεμίζει τα φτερά του.

Για να προσελκύσει το Θηλυκο μιμείται την φωνή απο τουλάχιστον 20 αλλα ειδη πουλιων και όχι μόνο : Μιμείται τους ηχους απο σχεδόν οτιδήποτε ακούσει στο δάσος.

Αυτό μπορεί να είναι ένα Αλυσοπριονο απο καποιον Ξυλοκόπο ή ένα αυτοκίνητο που περνάει κοντά απο το δάσος ή ακόμα και ένα ραδιόφωνο απο καποιον Φυσιολάτρη. Τα ενήλικα αρσενικά ξεκινούν το τραγούδι τους μισή ώρα πριν την ανατολή του ήλιου από τις φωλιές τους. Το Θηλυκό εντυπωσιάζεται από το τραγούδι του αρσενικού και πλησιάζει πολλους "μνηστήρες" πριν τελικά ζευγαρώσει με έναν απο αυτούς και γεννήσει μονο ενα αυγο το οποίο και κρυβει στην φωλιά του καλύπτοντας το με φτέρες η αλλα φυτά.Ακούστε τον καταπληκτικό ήχο αυτού του πουλιού.

Ίσως να σας φανεί αστείο και ψεύτικο αλλά είναι πραγματικά αληθινό.