Οι 10 πιο παράξενες αράχνες

Λίγο πολύ όλοι μας νιώθουμε μία ανατριχίλα όταν βλέπουμε μία αράχνη, είτε λόγω του παρουσιαστικού της, είτε λόγω της επικινδυνότητας. Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τις 10 πιο παράξενες αράχνες που υπάρχουν.





10. BIRD DUNG CRAB SPIDER


Αυτή η αράχνη είναι καλυμμένο με κρεατοελιές και σταγόνες που σου δίνει την εμφάνιση σαν κουτσουλιά. Είναι ενδιαφέρον, αυτός ο τύπος γιατί μυρίζει σαν την κοπριά. Αυτό το καμουφλάζ λειτουργεί ως άμυνα και δελεάζει επίσης τα μικρότερα έντομα που προσελκύονται από τη μυρωδιά. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις αράχνες στην Ασία.

9. ARGYRODES COLUBRINUS


Αυτός ο τύπος είναι ευρύτερα γνωστός ως το αράχνη-μαστίγιο. Η αράχνη αυτή βρίσκεται στην Αυστραλία. Έχει μια μακριά, λεπτή κοιλιακή χώρα και γενικότερα εμφάνισή του χρησιμεύει ως καμουφλάζ. Μοιάζει με κλαδί, έτσι ώστε τα αρπακτικά ζώα να μην αντιλαμβάνονται την παρουσία της. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτός ο τύπος ανήκει στην οικογένεια της Black Widow.

8. SCORPION-TAILED SPIDER


Αυτή ονομάζεται έτσι επειδή έχει μια ουρά που είναι παρόμοια με ενός σκορπιού. Πρώτα απ 'όλα, είναι απολύτως παράξενο για μια αράχνη να έεχι ουρά. Εάν αυτή η αράχνη απειλείται παίρνει τη στάση ενός σκορπιού. Είναι αβλαβής και υπάρχουν κυρίως στην Αυστραλία.

7. BAGHEERA KIPLINGI


Αυτός ο τύπος έχει το όνομά του από τον διάσημο Μαύρος Πάνθηρας στο Βιβλίο της Ζούγκλας.Ο τύπος αυτός είναι εξαιρετικά γρήγορος αν θεωρήσουμε ότι είναι απλά μια αράχνη. Το αστείο πράγμα όμως, είναι ότι αυτός ο τύπος είναι χορτοφάγος! Ο λόγος που του δόθηκε η ευκινησία ήταν ίσως να χρησιμοποιηθεί για την γρήγορη διαφυγή του. Αν έρθει η στιγμή πείνας τρέφονται με κάμπιες.

6. ASSASSIN SPIDER


Βρίσκεται στη Μαδαγασκάρη και διάφορα μέρη της Αυστραλίας και της Αφρικής. Έχουν μακριούς λαιμούς που μπορεί να υποστηρίξουν μεγάλα βάρη και τα μεγάλα σαγόνια, ώστε να μπορούν να τρέφονται κυρίως με μεγαλύτερα πράγματα. Συνήθως τρέφονται με αράχνες (κανιβαλισμός). Είναι εντελώς ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Μερικοί λένε ότι οι αυτές αράχνες έχουν διασωθεί από την εποχή των δεινοσαύρων.

5. ARGYRONETA AQUATICA


Είναι συνήθως γνωστή ως αράχνη του νερού και μπορούν να βρεθούν στην Ευρώπη και την Ασία. Ζει σε λίμνες και τρέφεται με υδρόβια είδη. Κυρίως η διατροφή αποτελείται από νερό και πολλές διαφορετικές μορφές προνυμφών. Τρώει επίσης γυρίνους και μικρά ψάρια.

4. SPINY ORB WEAVER


Αυτή μπορεί να μοιάζει πραγματικά επικίνδυνη, αλλά είναι στην πραγματικότητα αρκετά ακίνδυνη και μπορεί να βρεθεί σε όλο τον κόσμο. Τα είδη της είναι ακόμα υπό ανακάλυψη και μέχρι τώρα έχουν βρεθεί εβδομήντα διαφορετικά είδη.

3. MARATUS VOLANS


Αυτό είναι ένα αυστραλιανό είδος αράχνης. Είναι γνωστό ως το παγώνι αράχνη. Χρησιμοποιεί την τακτική ενός παγωνιού για να πάρει την προσοχή του θηλυκού. Ανοίγει το πολύχρωμο πτερύγιο στο πίσω μέρος της σαν ένα αρσενικό παγώνι. Δονεί πίσω πόδια του για να δώσει μια μάλλον δραματική επίδραση. Η συγκεκριμένη αράχνη μπορεί να πηδήξει εύκολα μεγάλες αποστάσεις.

2. MYRMARACHNE PLATALEOIDES


Αυτή η αράχνη είναι ένα παράδειγμα μιμητισμού. Μπορεί να συγκαλύψει το σώμα της όταν βρίσκεται σε κίνδυνο. Μπορεί να φαίνεται να είναι επικίνδυνο αλλά πρόκειται για μια φοβισμένη αράχνη στο φυσικό της περιβάλλον. Αυτή η καημένη είναι πραγματικά εντελώς ακίνδυνη και συνήθως θα τρέξουν μακριά με την παραμικρή υποψία κινδύνου. Myrmarachne Plataleoides μπορούν να βρεθούν στην Ινδία, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.

1. HAPPY FACE SPIDER


Η συγκεκριμένη αράχνη έχει σχέση με την περίφημο Black Widow. Αυτό το χαμογελαστό "πρόσωπο" μπορεί να βρεθεί στα τροπικά δάση της Χαβάης. Εκεί είναι επίσης γνωστή ως Nananana makak'i.

Πηγή