Τα μεγαλύτερα φρούτα και λαχανικά

Μερικές φορές η φύση ξεχνιέται και ξεφεύγει από τα όρια. Δείτε μια εντυπωσιακή λίστα με τα μεγαλύτερα φρούτα και λαχανικά του κόσμου.






Το μεγαλύτερο κολοκύθι (65 Kg)


Καλλιεργήθηκε από τον Ken Dade στο Norfolk. Το 65 κιλών λαχανικό χρειάστηκε δύο άτομα για να το μεταφέρουν στο εθνικό κηπουρικό σόου στο Somerset. Το κολοκύθι μπήκε στο βιβλίο γκίνες υπερβαίνοντας τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου κατά 3 κιλά.

Ο μεγαλύτερος καρπός (34,4 Kg)


Το γλυκό αυτό φρούτο ζυγίζει 34,6 κιλά και μετράται στα 57,46 εκατοστά. Καλλιεργήθηκε από τον George και Margaret Schattauer στη Χαβάη και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο μεγαλύτερος καρπός στο κόσμο.

Το μεγαλύτερο λάχανο στον κόσμο. (34,4 Kg)


Ο John Evans, ένας μηχανικός που ζει 40 μίλια βόρεια του Anchorage στην Αλάσκα κρατά επτά παγκόσμια ρεκόρ για τα μεγαλύτερα λαχανικά του κόσμου. Ένα από τα ρεκόρ του είναι αυτό το μεγάλο πράσινο λάχανο που ζυγίζει 35 κιλά και δεν έχει βρεθεί μεγαλύτερο του από το 1998.

Η μεγαλύτερη πατάτα του κόσμου (11,2 Kg)


Ο Khalil Semhat, ένας γεωργός από το Λίβανο, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν ανακάλυψε ότι στο αγρόκτημά του είχε αναπτυχθεί μία πατάτα που ζύγιζε 11,2 κιλά, θέτοντας ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πατάτα στο κόσμο.

Το μεγαλύτερο καρπούζι στον κόσμο (122 κιλά)


Το καρπούζι αυτό καλλιεργήθηκε από τον Lloyd Bright, ζυγίζει 122 κιλά και κατέχει το παγκόσμιου ρεκόρ μεγαλύτερου καρπουζιού στον κόσμο. Η οικογένεια του Lloyd έχει προϊστορία με τα μεγάλα φρούτα καθώς από το 1979 κατέχουν το ρεκόρ του μεγαλύτερου πεπονιού που ζύγιζε 200 κιλά.

Το μεγαλύτερο καρότο (8,5 Kg)


Παρουσιάστηκε από τον John Evans, το 1998. Ζυγίζει 8,5 κιλά και κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου καρότου στον πλανήτη.

Η μεγαλύτερη κολοκύθα (766 kg)


Καλλιεργήθηκε στο Ρόουντ Άιλαντ και ζυγίζει 766 κιλά. Παρουσιάστηκε στη Topsfield έκθεση της Μασαχουσέτης το 2007 και από τότε κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης κολοκύθας του κόσμου.

Το μεγαλύτερο κουνουπίδι (14,1 Kg)


Επίσης, καλλιεργήθηκε από τον Evans στην Αλάσκα. Ζυγίζει 14 κιλά και το καθιστά το μεγαλύτερο κουνουπίδι που επικρατεί από το 1997.