Pumpkin Spring: Μια θανατηφόρα πισίνα

Κάτω από το χείλος του Grand Canyon ρέει ο υπέροχος ποταμός Colorado River. Πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν κατά μήκος του, όμως πέρα από τα υπέροχα τοπία που έχουν την ευκαιρία να δουν, υπάρχει και κάτι που δεν περιμένουν, το οποίο μοιάζει με μια τεράστια κολοκύθα.




Αυτός ο εξαιρετικά ασυνήθιστος σχηματισμός προεξέχει από το τείχος του φαραγγιού και κρέμεται πάνω από το ποτάμι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι γνωστός ως Pumpkin Spring.



Το Pumpkin Spring είναι ένας τραβερτίνης, ο οποίος είναι μια μορφή λειμωνίτη, που δημιουργείται ειδικά από θερμές πηγές. Δημιουργείται και σχηματίζει παράξενα σχήματα και συχνά έχει ινώδη εμφάνιση σαν να είναι φτιαγμένο από φυτικές ύλες. Αυτή η φυσική λεκάνη χύνει πικρό νερό στον ποταμό, αλλά αυτό που αξίζει προσοχής, είναι αυτό που κρύβει μέσα της.



Το νερό μέσα στο Pumpkin Spring σίγουρα φαίνεται ελκυστικά ζεστό, παρόλα αυτά όμως δεν είναι καθόλου ασφαλές, αφού περιέχει μεγάλα ποσοστά αρσενικού, χαλκού, ψευδαργύρου και μολύβδου. Σε αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν, και βουτάνε κατευθείαν μέσα, συνιστάται ένα καλό ξέβγαλμα αμέσως μετά. Όσο αφορά την κατανάλωση του νερού, καλύτερα ξεχάστε το.



Πρόκειται πιθανότατα για το μόνο πραγματικά επικίνδυνο νερό που υπάρχει στο Grand Canyon. Αναλογιστείτε πως το στάνταρ για το ασφαλές νερό είναι 50 χιλιοστόγραμμα αρσενικού ανά λίτρο, ενώ το νερό του Pumpkin Spring έχει πρόσφατα μετρηθεί και περιέχει 1100 χιλιοστόγραμμα αρσενικού ανά λίτρο.



Η δηλητηρίαση από αρσενικό δεν είναι ευχάριστη. Ξεκινάει με πονοκεφάλους, σύγχυση, αμείλικτη διάρροια και λήθαργο. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει εμετό, αίμα στα ούρα, κράμπες στους μυς, απώλεια μαλλιών, πόνο στο στομάχι, κώμα και τελικά θάνατο. Φυσικά, μια γρήγορη βουτιά στο Pumpkin Spring δεν θα προκαλέσει κανέναν θανάσιμο κίνδυνο, αλλά καλύτερα ασφαλής παρά μετανιωμένος. Απολαύστε τη θέα, αλλά μη την δοκιμάσετε.







Πηγή