Τα πιο παράξενα μανιτάρια.

Τα μανιτάρια είναι μία από τις πιο κοινές αλλά και πιο νόστιμες τροφές σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα οργανισμών, το δεύτερο σε πλήθος ειδών σε άθροισμα στον πλανήτη. Δείτε μια λίστα με τα πιο παράξενα, εξωτικά μανιτάρια. Η επιλογή έγινε από βιολόγους.1.  The devil’s cigar.

Το πιο σπάνιο μανιτάρι στον κόσμο. Τo  «πούρο του διαβόλου» ονομάζεται  επίσης και «Texas Star», επειδή φυτρώνει μόνο στο κεντρικό Τέξας (μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκαν μανιτάρια και στα βουνά της Nara στην Ιαπωνία).
Τα 10 πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο

2.  Brain mushroom (Morel Mushrooms, Gyromitra Esculenta)

Ιδιαίτερα  διαδεδομένο μανιτάρι  σε Ευρώπη αλλά και στη Βόρεια Αμερική. Εμφανίζεται την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. Φυτρώνει συνήθως σε  αμμώδες έδαφος κάτω από τα πεύκα.
Ακανόνιστο σχήμα, σκούρο καφέ τις περισσότερες φορές χρώμα. Το ύψος του φτάνει τα 10 cm ύψος, και το πλάτος του τα 15 cm.
Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο

3.  Blood tooth fungus (Bleeding Tooth Fungus Hydnellum peckii)

Αρκετά  κοινό μανιτάρι  στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να το βρείτε και στην Ευρώπη αλλά και σε Ιράν και Νότια Κορέα. Συνήθως αναπτύσσεται μέσα σε πευκόδασος.
Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο

4.  Calvatia

Το μανιτάρι Calvatia που βλέπετε στην φωτογραφία έχει το μέγεθος μια μπάλας ποδοσφαίρου. Συνήθως όμως είναι μεγαλύτερα. Σήμερα το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί είναι 5 μέτρα μήκος και βάρος 50 κιλά!
Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο

5.  Turkey tail (Coriolus versicolor)

Τα μανιτάρια με το παράξενο όνομα «η ουρά της γαλοπούλας» είναι  από τα πιο χρήσιμα μανιτάρια στις  φαρμακοβιομηχανίες. Αναπτύσσονται στα βόρεια δάση του κόσμου, από την Ευρώπη εως την Κίνα και την Ιαπωνία, και από τη Σιβηρία προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Τα πιο παράξενα μανιτάρια του κόσμου

6.  Entoloma hochstetteri

Το μανιτάρι «μπλε ουρανός» μπορεί να βρεθεί σε Νέα Ζηλανδία αλλά και Ινδία. New Zealand and India
Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο

7.  Hericium erinaceus

Ένα μανιτάρι σαν μακαρόνια. Το Hericium erinaceus δεν είναι το μοναδικό του όνομα. Είναι επίσης γνωστό σαν the lion mane mushroom, Hericium, hedgehog mushrooms κ.α
Αναπτύσσεται συνήθως προς τα τέλη καλοκαιριού αλλά και το φθινόπωρο. Είναι πολύ κοινό, και συνήθως αναπτύσσεται σε σάπια πατώματα,και σε δέντρα όπως η οξιά.
Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο

8. Dog Stinkhorn

Το «Dog Stinkhorn» (Mutinus elegans), πέρα από την ιδιαίτερη εμφάνισή του, ξεχωρίζει και από την αποκρουστική μυρωδιά του αλλά και την υγρή, κολλώδη επιφάνεια.
Η έντονη μυρωδιά του προσελκύει έντομα, τα οποία με την σειρά τους διασκορπίζουν τα σπόρια του , τα οποία κολλούν στα πόδια τους .
Τα πιο παράξενα μανιτάρια του κόσμου

9.  Mycena chlorophos

Το Mycena chlorophos φωσφορίζει.. Εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των βροχών, στα δάση της Ιαπωνίας αλλά και  της Βραζιλίας. Τα σπόρια του καλύπτουν το έδαφος και το κάνουν να αστράφτει από μακρυά.
Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο

10.  Amanita (Amanita muscaria) 

Το πιο διάσημο μανιτάρι στον κόσμο αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα. Η αναφορές στο Amanita είναι συχνές σε βιβλία, ταινίες για παιδιά, διακοσμητικά, ευχετήριες κάρτες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Τα πιο παράξενα μανιτάρια στον κόσμο


Πηγή
http://www.dinfo.gr/?p=19900#ixzz1NXpOE1uo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου