Μωρό-θαύμα 21 εβδομάδων.

Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου, όχι μόνο επέζησε αλλά πάει και σπίτι του. Μετά από πέντε μήνες στη θερμοκοιτίδα η Φρίντα, η οποία γεννήθηκε στη Γερμανία όταν ήταν μόλις 21 εβδομάδων, είναι έτοιμη να κοιμηθεί πλέον σε κανονική κούνια.






Η Φρίντα γεννήθηκε στη Φούλντα της Γερμανίας, στις 7 Νοεμβρίου, όταν ήταν μόλις 21 εβδομάδων και 5 ημερών ενώ δεν ζύγιζε πάνω από 450 γραμμάρια. Τώρα ζυγίζει σχεδόν 3,5 κιλά και η επιβίωση της είναι ιατρικό θαύμα, σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής Ρέιναλντ Ρεπ, ο οποίος δήλωσε: " Η Φρίντα ζούσε σε ένα απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον, με υποβοηθούμενη αναπνοή, ενώ ταϊζόταν με σωλινάκι από τη μύτη. Τώρα είναι υγιέστατη και δεν δείχνει κανένα σημάδι προβλήματος." 



Τα παιδιά που γεννιούνται πριν την 22η εβδομάδα κύησης, έχουν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης γιατί πολλά όργανα τους, όπως είναι οι πνεύμονες, η καρδιά και ο εγκέφαλος, δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά που γεννιούνται πριν την 32η εβδομάδα κύησης, μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα ανάπτυξης. Η εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι η Φρίντα είχε και έναν δίδυμο αδερφό, τον Κίλιαν, ο οποίος δεν τα κατάφερε και πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννησή του.

Πηγή: enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου