Ο άνθρωπος με το καινούργιο πρόσωπο.

Αίσθηση σε όλον τον κόσμο προκαλεί η εικόνα του Dallas Wiens, που είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που υποβλήθηκε επιτυχώς σε ολική μεταμόρφωση προσώπου. Ο οικοδόμος από το Τέξας είχε υποστεί πριν τρία χρόνια ολικά εγκαύματα σε ένα τρομερό ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει όλο του το πρόσωπο. 

Η ιστορία του τότε 25χρονου άνδρα άλλαξε για πάντα. Έγινε πρώτο θέμα στα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα και ονομάστηκε ως «ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο» (η εικόνα του ήταν φρικιαστική).Το μαρτύριο που όλο αυτό το διάστημα ζούσε επί καθημερινής βάσης ήταν απίστευτο. Δεν μπορούσε να δει, δεν μπορούσε να φάει, δεν μπορούσε να αισθανθεί τίποτα. Για αυτό και αμέσως μετά την μεταμόσχευση προσώπου, το πρώτο πράγμα που μπόρεσε και είπε ήταν: «Θεέ μου, μπορώ επιτέλους ξανά να νιώσω το φιλί της κόρης μου». Απίστευτα χαρούμενος, είπε μάλιστα ότι μόλις τον είδε η μικρή του κόρη με το νέο του πρόσωπο, του είπε: «Μπαμπά, είσαι τόσο όμορφος».


Ο Dallas Wiens έκανε την μεταμόσχευση προσώπου πριν από δύο μήνες. Τριάντα γιατροί συμμετείχαν στην 15ωρη εγχείριση και «έδωσαν» ξανά στον Dallas ένα πρόσωπο, αν και δυστυχώς δεν κατάφεραν να επαναφέρουν την όρασή του. Σήμερα, δύο μήνες μετά από την επέμβαση, αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο του πρόσωπο στην εκπομπή  «Good Morning America». Φορώντας μαύρα γυαλιά και με ένα μαύρο καπέλο, ο τεξανός  σχολίασε ότι αν δεν υπήρχε η κόρη του, δεν θα δεχόταν ποτέ να κάνει την μεταμόσχευση προσώπου. Ωστόσο ήθελε πολύ να μπορέσει ξανά να νιώσει το φιλί της.


Ο 28χρονος οικοδόμος είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που έκανε ολική μεταμόσχευση προσώπου και μόλις ο δεύτερος σε όλον τον κόσμο. Η πρώτη ολική μεταμόσχευση έγινε στην Ισπανία τον περασμένο Μάρτιο σε έναν αγρότη που πυροβόλησε κατά λάθος τον εαυτό του, ενώ η πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο είχε γίνει στην Γαλλία το 2005 σε μια γυναίκα που έχασε το μισό πρόσωπό της ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από τον σκύλο της.

Πηγή
http://periergaa.blogspot.com/2011/05/blog-post_3169.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου