Τα 10 πιο υγιεινά φρούτα.

Τα φρούτα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της διατροφής μας. Βοηθούν την υγεία μας, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Δείτε μία λίστα με τα 10 πιο υγιεινά φρούτα και μάθετε τι μας προσφέρουν.




Aρ. 10 : Ακτινίδιο

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (2)

Μικρό αλλά πανίσχυρο. Είναι μια καλή πηγή Καλίου, Μαγνησίου, Βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι διπλάσια από του πορτοκαλιού.

Aρ. 9 : Καρπούζι

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (3)

Παγωμένο σβήνει τη δίψα. Αποτελείται από 92% νερό, είναι επίσης συσκευασμένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης, η οποία βοηθά ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπενίου – οξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. Άλλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κάλιο. (το καρπούζι έχει, επίσης, φυσικές ουσίες [φυσικές πηγές SPF] που διατηρούν το δέρμα μας υγιές, προστατεύοντας το από τις καρκινογόνες ακτίνες SUV).

Aρ. 8 : Φράουλα

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (4)

Προστατευτικό φρούτο. Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο προκαλώντας, αιμοφόρα αγγεία που φράζουν τις ελεύθερες ρίζες. (Στην πραγματικότητα, κάθε berry -strawberry, blueberry- είναι καλό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μας κρατούν νέους. Τα Βατόμουρα (blueberries) είναι τα καλύτερα και πολύ ευπροσάρμοστα στον τομέα της υγείας. Θα διώξουν όλες τις ελεύθερες ρίζες που έχουν εισβάλει στο σώμα μας).

Aρ. 7 : Παπάγια

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (5)

Είναι πλούσια σε καροτίνη, που είναι καλή για τα μάτια μας (επίσης καλή για τα αέρια και τη δυσπεψία).

Aρ. 6 : Πορτοκάλι

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (6)

Γλυκύτατο φάρμακο. Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα, χαμηλότερη τη χοληστερόλη, την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Aρ. 5 : Μήλο

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (1)

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Aρ. 4 : Μπανάνα

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (7)

Ανακουφίζει από συμπτώματα δυσπεψίας. Ενισχύει την άμυνα του στομάχου στα οξέα και τα έλκη. Διαθέτει αντιβιοτική δράση.


Aρ. 3 : Αβοκάντο

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (8)

Tο αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, κάλιο, φυτικές ίνες και περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό του λιπαρά ενώ διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.


Aρ. 2 : Γκουάβα

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (9)
Κορυφαία για τη Βιταμίνη C. Είναι σαφής νικητής για την υψηλή περιεκτικότητα του σε Βιταμίνη C. Η γκουάβα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.


Aρ. 1 : Ανανάς

Διατροφή: Οι θρεπτικές αξίες των φρούτων (10)
Αποτελείται από βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη C), ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, αλλά και από ένζυμά που βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι ανήκει στα τρόφιμα εκείνα που βοηθούν στην επίτευξη, αλλά και στην διατήρηση του ιδανικού μας βάρους. Ο ανανάς έχει μικρή περιεκτικότητα νατρίου και χοληστερίνης.


Πηγήhttp://www.otherside.gr/2011/05/diatrofi-oi-threptikes-axies-twn-froutwn/#ixzz1NuXSJji2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου