3 «κακοί» υδατάνθρακες που δεν πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας

Οι δίαιτες που χαρακτηρίζουν τους υδατάνθρακες ως «απαγορευμένο καρπό» έχουν αναπόφευκτα επηρεάσει τη σχέση μας με την πατάτα και το ψωμί.






Πριν όμως βιαστείτε να απαρνηθείτε τους υδατάνθρακες, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις τροφές που τους περιέχουν.


1. Καλαμπόκι

Το «κανονικό» καλαμπόκι – και όχι αυτό που βρίσκουμε συσκευασμένο σε κονσέρβες στα ράφια των σούπερ μάρκετ – είναι ένας εξαιρετικά υγιεινός καρπός. Μας παρέχει φυτικές ίνες, βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία των ματιών. Μπορούμε να το απολαύσουμε ψητό ή στη σαλάτα.


2. Μπανάνα

Είναι ένα από τα φρούτα με τους περισσότερους υδατάνθρακες και την περισσότερη ζάχαρη, όμως είναι ένα θρεπτικό σνακ που μπορούμε να πάρουμε εύκολα μαζί μας. Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6, μαγγάνιο, κάλιο και φυτικές ίνες.


3. Πατάτες

Περιέχουν κάλιο και βιταμίνη C, ενώ μία πατάτα μας παρέχει σχεδόν 4 γραμμάρια φυτικές εάν καταναλώνεται με τη φλούδα. Φυσικά πρέπει να αποφεύγουμε το τηγάνισμα και να τις προτιμάμε ψητές ή βραστές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου