«Διάλογο» μέσω του Lancet, κάνουν οι οικονομολόγοι της υγείας της χώρας μας, με αφορμή την οικονομική κρίση στην υγεία.
Ο καθηγητής Οικονομικής και Χρηματοδοτικής Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας κ. Δημήτρης Νιάκας με τους συνεργάτες του, σε δημοσίευσή τους στο Lancet, αμφισβητούν τη δυνατότητα ανάκαμψης του συστήματος υγείας της χώρας μας, μόνο με την υλοποίηση δύο παραμέτρων, στις οποίες εστιάζει προηγούμενη μελέτη για την «τραγωδία» του συστήματος υγείας της χώρας (δείτε και εδώ).
Η πρώτη παράμετρος είναι το voucher υγείας, από το οποίο «κόβονται» εξ αρχής οι ανασφάλιστοι, λόγω εξαιρετικά αυστηρών προϋποθέσεων.
Η δεύτερη, αφορά τη «συνταγή» των υγειονομικών μεταρρυθμίσεων μέσω προτάσεων τεχνοκρατών του ΠΟΥ, βάσει της οποίας η Κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις των επαγγελματιών υγείας και του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα 5.000 γιατροί και 3.000 ακόμη επαγγελματίες υγείας.
Καταλήγοντας το νέο άρθρο στο Lancet, σημειώνει: «Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι οι ειδικοί του ΠΟΥ υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού συστήματος υγείας. Ελπίζουμε ότι θα εξετάσουν τις προτάσεις επαγγελματιών υγείας και ακαδημαϊκών, για πολιτικές ισότητας και αποτελεσματικότητας, που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του συστήματος υγείας στην Ελλάδα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου