Πληρωθείτε για να βλέπετε διαφημίσεις (video)


Κάποτε θα φάνταζε ως πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά φαίνεται πως η προοπτική του να πληρώνεται κάποιος για να παρακολουθεί διαφημίσεις μάλλον θα γίνει πραγματικότητα, χάρη σε ένα φιλόδοξο project της υπηρεσίας crowdfunding, Indiegogo.



Το SmartAds είναι μία εφαρμογή για κατόχους smartphone και tablet, η οποία θα δίνει στους χρήστες της τη δυνατότητα να κερδίζουν 25 δολάρια το μήνα ανά συσκευή για να προβάλλονται διαφημίσεις στη lock screen των συσκευών τους. Η εφαρμογή θα είναι για Android, θα είναι δωρεάν και θα είναι αρκετά «έξυπνη» για να επιλέγει τις διαφημίσεις που θα προβάλλει στον εκάστοτε χρήστη βάσει των ενδιαφερόντων και της γεωγραφικής του θέσης.

Κατά την εταιρεία, οι εφαρμογές αυτές θα είναι «δημιουργικές», διακριτικές και «μινιμαλιστικές», ενώ, εάν ο χρήστης προσβληθεί από κάποια από αυτές ή τη βρει δυσάρεστη, θα έχει την επιλογή να την κλείσει. Απεναντίας, εάν κάποια του αρέσει, θα έχει τη δυνατότητα να μάθει περισσότερα για τη διαφήμιση και το προϊόν ή την υπηρεσία που διαφημίζεται, καθώς και να ενημερώσει σχετικά τους φίλους του στα κοινωνικά δίκτυα.



Η εταιρεία κάνει λόγο για μία επαναστατική εφαρμογή, που θα αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της διαφήμισης, καθώς θα επηρεάσει τόσο τους επαγγελματίες του χώρου του marketing για φορητές συσκευές, όσο και τους καταναλωτές. Όπως ισχυρίζεται, η εφαρμογή δεν επιβαρύνει την μπαταρία της συσκευής και δεν «διαρρέει» τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σε διαφημιστές.

Οι πληρωμές των χρηστών, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα γίνονται απευθείας σε αυτούς, ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν και επιλογές σε συνεννόηση με τους providers, για αφαίρεση του ποσού από το λογαριασμό του μήνα.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης, με στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 50.000 δολαρίων, απομένουν 15 ημέρες. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 571 δολαρίων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου