Μαζικές δολοφονίες θαλάσσιων πλασμάτων σε αμφιλεγόμενη πρακτική ψαρέματος (video)

Ομάδες διατήρησης άγριας ζωής δημοσίευσαν ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο δείχνει ότι τα αλιευτικά δίχτυα έχουν δραματικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή.   
Τα μεγάλα παρασυρόμενα δίχτυα επιφάνειας (απλάδια) που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές αλιευτικές δραστηριότητες σε ορισμένα μέρη του κόσμου κρέμονται σαν τοίχοι στον ωκεανό.   

Έχουν την τάση να παγιδεύουν και να σκοτώνουν αδιάκριτα τα ψάρια και τα θαλάσσια πλάσματα που πέφτουν θύματά τους με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη ποσότητα της ψαριάς να είναι συχνά παράπλευρες απώλειες.   

Μια αναφορά του 2016 από έναν μόνο οργανισμό (Turtle Island Restoration Network) εξέτασε τα αλιεύματα από την προηγούμενη δεκαετία. Διαπίστωσαν ότι 22 θαλάσσιες χελώνες, 900 θαλάσσια θηλαστικά όπως δελφίνια και φάλαινες και 26.000 καρχαρίες σκοτώθηκαν ως από την ανάπτυξη παρασυρόμενων διχτυών.   

Σύμφωνα με την Cassie Bradshaw από τον οργανισμό, το 60% του συνολικού αλιεύματος απορρίπτεται ως ανεπιθύμητο.   

Το πλήρες βίντεο που κυκλοφόρησαν τέσσερις οργανώσεις δείχνει μυστικό υλικό που ελήφθη από το Mercy for Animals.   

Οι οργανώσεις αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πολλές λεπτομέρειες για το πώς το έλαβαν. Όμως δήλωσαν ότι είναι καταγραφές που έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2016 έως το Δεκέμβριο του 2017, σε δύο διαφορετικά πλοία που ανήκουν σε δύο διαφορετικές εταιρείες που ψαρεύουν στα ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Σάντα Μπάρμπαρα.   

«Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πώς αντιμετωπίζονται τα ψάρια που τρώμε», λέει ο Lindsay Wolfe, εκπρόσωπος του Mercy for Animals.    

Το  βίντεο δείχνει δελφίνια, θαλάσσια πουλιά, καρχαρίες και διάφορα άλλα πλάσματα να βρίσκονται μαζικά παγιδευμένα στα δίχτυα που ανεβάζουν στα πλοία.   

Σύμφωνα με τις ομάδες, η πρακτική είναι τρομερά επιβλαβής για τα προστατευόμενα θαλάσσια είδη.   

Η αλιεία με παρασυρόμενα δίχτυα απαγορεύεται στην ανοικτή θάλασσα από τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά υπάρχουν ακόμη χώρες και πολιτείες των ΗΠΑ που την επιτρέπουν.   

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ομάδες Sea Legacy, Turtle Island Restoration Network, Sharkwater και Mercy for Animals και με αυτό ζητείται καθολική απαγόρευση της αμφιλεγόμενης πρακτικής. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου