Την Πέμπτη το βράδυ ανακοινώνει η NASA ανακάλυψη του Curiosity

Κάτι σημαντικό ανακάλυψε το αμερικανικό ρόβερ Curiosity στον 'Αρη, καθώς η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία γνωστοποίησε ότι θα κάνει σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη το βράδυ (στις 21:00 ώρα Ελλάδας).




Τα νέα επιστημονικά ευρήματα θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή επιστημόνων, όπως έκανε γνωστό η NASA.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη NASA TV, το Facebook Live, το YouTube και το Twitter/Periscope.

Oι θεατές θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν ζωντανά τις ερωτήσεις τους χρησιμοποιώντας το hashtag #askNASA στα social media.


Το ρόβερ, που έφθασε στον 'Αρη τον Αύγουστο του 2012, συνεχίζει να ανεβαίνει αργά, αλλά σταθερά στο Όρος Σαρπ, ένα βουνό ύψους περίπου 5.000 μέτρων στο κέντρο του κρατήρα Γκέιλ.

To Curiosity έχει συλλέξει δείγματα και εξετάζει τη γεωλογία και την ατμόσφαιρα του Άρη από τότε, ψάχνοντας για σημάδια ζωής κατά το παρελθόν ή και το παρόν.   

Πέρυσι βρήκε νέα στοιχεία για υπόγεια ύδατα στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Φέτος στέλνει φωτογραφίες από ρωγμές που προήλθαν από την ξήρανση αρχαίας λάσπης.

Ενώ πρόσφατα, κυκλοφόρησε στο Youtube ένα βίντεο που δείχνει ένα θεαματικό εύρημα από τον «Κόκκινο πλανήτη»: το κεφάλι ενός αγάλματος στην άμμο.

Όπως σημείωνε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, «Μπορείτε να δείτε πολύ καθαρά: το πηγούνι, το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, τα αυτιά», Θα μπορούσε να είναι ένας πολεμιστής που φοράει κράνος.

Η πρόσφατη φωτογραφία της πέτρας από το «Curiosity».

Η πέτρα αυτή, που έχει διάσταση μόνο μερικά εκατοστά, βρίσκεται σε μια φωτογραφία που έστειλε το διαστημικό όχημα «Curiosity» της NASA, το οποίο προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Αύγουστο του 2012.

Η φωτογραφία της πέτρας από το «Curiosity» το 2012.

Είναι εξαιρετικά απίθανο η πέτρα αυτή να είναι πραγματικά ένα γλυπτό. Μάλλον, η μορφή είναι πιθανό να είναι το τυχαίο αποτέλεσμα της φυσικής διάβρωσης.

Όμως, δεν είναι το πρώτο περίεργο αντικείμενο στον Κόκκινο Πλανήτη που έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες.

Το διαστημόπλοιο «Viking» είχε στείλει πριν από δεκαετίες εικόνες από το «άγαλμα μιας γυναίκας» που - επίσης - εντοπίστηκε στον Άρη.

Η φωτογραφία του αγάλματος από το «Viking».


Πηγές: 1, 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου