Ελληνας μηχανικός κατασκεύασε κάρτα SIM ειδικά για μουσουλμάνους

Μια νέα κάρτα SIM η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε μουσουλμάνους κατασκεύασε ο Ελληνας μηχανικός Γιάννης Χατζόπουλος. Γιατί, όμως, απευθύνεται αποκλειστικά σε μουσουλμάνους;Η διαφορά της συγκεκριμένης κάρτας σε σχέση με αυτές που κυκλοφορούν είναι ότι επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στο χρήστη να βρίσκει το τηλέφωνό του με ευκολία την κατεύθυνση της Μέκκας, να ειδοποιείται με ringtone, για την ώρα της μουσουλμανικής προσευχής, να θέτει αυτόματα το τηλέφωνο σε φραγή κλήσεων κατά την ώρα της προσευχής, να έχει πρόσβαση σε ισλαμικό ημερολόγιο και άλλα παρόμοια.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονται μέσα από το αποκαλούμενο SIM Application Toolkit και είναι στην ευχέρεια του παρόχου να τις ενεργοποιήσει.

Κατά το παρελθόν και άλλες εταιρείες είχαν κυκλοφορήσει παρόμοιες κάρτες, ωστόσο αυτή που κατασκεύασε ο Ελληνας μηχανικός έχει ένα πλεονέκτημα που μπορεί να βοηθήσει στην εξάπλωσή της στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Αφρικής: Μπορεί να τοποθετηθεί και στις φθηνές συσκευές τηλεφώνων και όχι μόνο στα έξυπνα κινητά.

Η κάρτα του κ. Χατζόπουλου παρουσιάζεται στην έκθεση AfricaCOM στο Κέιπ Τάουν (12-14 Νοεμβρίου 2013), ενώ την προώθηση της στην ασιατική αγορά έχει αναλάβει η εταιρεία Bluefish Technologies.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου