Καθαρίζει τα δόντια του χρησιμοποιώντας γαρίδες (video)

Έφηβος έχει μάθει να χρησιμοποιεί τις γαρίδες για να καθαρίσει τα δόντια του, μιμούμενος τη συμπεριφορά των ψαριών στα ανοικτά του Μπαλί στην Ινδονησία.





Ο 13χρονος περιμένει μαζί με τα ψάρια και στη συνέχεια, όταν οι γαρίδες έρχονται κοντά, ανοίγει το στόμα του. Αυτά τα συναρπαστικά πλάσματα περνούν τη ζωή τους μπαίνοντας στα στόματα των ψαριών για να αφαιρέσουν τα παράσιτα που υπάρχουν εκεί.

Για να βγουν οι εκπληκτικές φωτογραφίες, ο 13χρονος περίμενε υπομονετικά οι γαρίδες να τελειώσουν με τα ψάρια, και στη συνέχεια άνοιξε το στόμα του, όταν οι γαρίδες ήρθαν κοντά.

Οι γαρίδες τότε άρχισαν να καθαρίζουν το στόμα του Ράσελ και να αφαιρούν τις τροφές ανάμεσα από τα δόντια του αγοριού, ενώ ο πατέρας του, Τιμ Λάμαν, έπαιρνε φωτογραφίες.

"Ένιωσα σαν μικροσκοπικοί οδοντίατροι να καθαρίζουν τα δόντια μου... Ένοιωσα να γαργαλιέμαι λίγο, αλλά δεν ήταν τίποτα σοβαρό" σχολίασε ο Ράσελ. "Κάνω το ίδιο πράγμα, όπως τα ψάρια , όταν αρχίζω να ξεμένω από αέρα, κλείνω σιγά-σιγά το στόμα μου και οι γαρίδες φεύγουν" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Τιμ, είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι οι μικρές γαρίδες αναγνωρίζουν αμέσως ένα ανθρώπινο στόμα ως ανάλογο με το στόμα των ψαριών και αναζητούν τροφές σε αυτό.

Όπως διευκρινίζει όμως ο πατέρας του εφήβου, δεν μπορούν να κάνουν όλοι ό,τι κάνει ο γίοκας του: "Χρειάζεται ο δύτης να είναι ήρεμος για να βγάλει τον αναπνευστήρα σε 23 μέτρα βάθος και να ανοίξει το στόμα του για να μπουν γαρίδες. Θα πρέπει να κρατάτε την αναπνοή σας τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα για να έχετε μια πιθανότητα, και ο Ράσελ κράτησε ήρεμα την αναπνοή του για πάνω από 40 δευτερόλεπτα" σημείωσε.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου