Ασκήσεις ψυχραιμίας: 10 τρόποι για να αποβάλετε το στρες

Το στρες υπήρχε ανέκαθεν και, όπως δείχνουν οι καιροί, συνεχώς θα επιδεινώνεται. Γι’αυτό δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε τους τρόπους για να το καταπολεμούμε κάθε φορά που μας οδηγεί στα όριά μας.
Βαθιές ανάσες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε την επόμενη φορά που θα σας κυριεύσει το άγχος. Καθίστε, πάρτε βαθιά ανάσα, κρατήστε την αναπνοή σας όσο μπορείτε και στη συνέχεια αφήστε την σιγά σιγά. Επαναλάβετε μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.


Ασκήσεις ενάντια στο στρες

Ένα υγιές και γυμνασμένο σώμα μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τους παράγοντες που προκαλούν άγχος. Προτιμήστε τις αερόβιες ασκήσεις, οι οποίες προκαλούν την έκκριση των πολύτιμων ενδορφινών, των ορμονών της «ευτυχίας», ή δοκιμάστε τα μαθήματα yoga και pilates, τα οποία μάλιστα δίνουν έμφαση στις αναπνοές.


Μουσική

Ένα αγαπημένο τραγούδι, μία χαλαρωτική μελωδία, μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας από τις δυσάρεστες σκέψεις προκαλώντας ένα διάλλειμα από το στρες.

Χέρι-χέρι

Κρατήστε το χέρι κάποιου κοντινού σας προσώπου. Η επαφή δέρμα-δέρμα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε χαλάρωση και ανακούφιση.


Τσίχλα

Με το μάσημα χαλαρώνουν οι μύες του προσώπου μας, ειδικά του σαγονιού μας, στο οποίο συγκεντρώνεται συνήθως το στρες.


Μασάζ

Ακόμα κι αν δεν προέρχεται από τα χέρια ειδικού, ένα καλό μασάζ πάντα μας βοηθά να χαλαρώσουμε. Συνδυάστε το με αρωματικά κεριά και απαλή μουσική.

Μιλήστε

Ή ακόμη φωνάξτε. Σε κάθε περίπτωση, μην το κρατήσετε μέσα σας. Φροντίστε όμως, το άτομο στο οποίο θα εκδηλώσετε τα συναισθήματά σας να είναι κάποιο αγαπημένο σας που πραγματικά έχει την διάθεση και την υπομονή να σας ακούσει.


Διαλογισμός

Σκεφτείτε μία φράση που την στιγμή του στρες σας βοηθά να νιώσετε καλύτερα και επαναλάβετέ την συνεχώς από μέσα σας. Μην αφήσετε τις κακές σκέψεις να σας διακόψουν. Αντίστοιχα μπορεί να λειτουργήσει και η προσευχή.


Περπάτημα

Πάρτε τους δρόμους και αρχίστε να περπατάτε με ζωηρό βήμα. Με τον τρόπο αυτό θα «κάψετε» την συσσωρευμένη ενέργεια του στρες και θα ενεργοποιήσετε τις ορμόνες της χαράς, τις ενδορφίνες.


Θετικές σκέψεις

Όταν νιώθετε πως οι καταστάσεις σας ζορίζουν προγραμματίστε ένα ταξίδι ή ένα ραντεβού με ένα καλό φίλο. Δηλαδή, κάτι εφικτό, που να μεταφέρει τις σκέψεις σας μακριά από την στρεσογόνα κατάσταση, και να σας υπόσχεται χαρούμενες στιγμές που θα έρθουν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου