Το Γέτι υπήρξε στην πραγματικότητα;

Ο θρύλος του Γέτι μιλάει για ένα κατάλευκο μαλλιαρό τέρας στα παγωμένα βουνά των Ιμαλαΐων που προκαλεί τρόμο στους ορειβάτες. Με το πέρασμα των χρόνων η ιστορία εμπλουτίστηκε και διαφορετικές εκδοχές του Γέτι κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα. Ωστόσο πρόσφατα ένας γενετιστής έλυσε το μυστήριο δείχνοντας την αληθινή εκδοχή του μύθου.




Ο Γενετιστής Μπράιαν Σάικς από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έκανε ανάλυση DNA σε δύο διαφορετικά κομμάτια από τρίχωμα που υποτίθεται ότι ανήκουν στο Γέτι. Το πρώτο προερχόταν από ένα γιγάντιο παράξενο ζώο που πυροβόλησε ένας κυνηγός πριν από 40 χρόνια και το δεύτερο από ένα άλλο ζώο που πυροβολήθηκε 10 χρόνια πριν.

Οπως διαπίστωσε, το τρίχωμα δεν συνδέεται με κανένα γνωστό είδος καφέ ή πολικής αρκούδας, αντίθετα πρόκειται για κάποιο είδος αρχαίας αρκούδας των πάγων. Το συγκεκριμένο είδος έζησε στη Νορβηγία 40.000 με 120.000 χρόνια πριν και το τρίχωμα των δειγμάτων συμπίπτει 100% με το δικό του, ωστόσο θεωρούνταν εξαφανισμένο εδώ και 40.000 χρόνια.

Ο Σάικς ωστόσο, μιλώντας στην Telegraph, δήλωσε πώς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα αρχαίες πολικές αρκούδες στα Ιμαλάϊα: «Θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει ένα υποείδος της καφέ αρκούδας στις κορυφές των Ιμαλαΐων που καταγόταν από την αρχαία πολική αρκούδα. Επίσης θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχει υπάρξει μία πιο πρόσφατη υβριδοποίηση μεταξύ της καφέ αρκούδας και των απογόνων της αρχαίας πολικής αρκούδας.»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου