Ανακάλυψαν γιγαντιαία σπηλιά με τον δικό της καιρό στην Κίνα

Για θαύμα της φύσης κάνουν λόγο φωτογράφοι και σπηλαιολόγοι στην Κίνα, που ανακάλυψαν μια εξωφρενικά μεγάλη σπηλιά που διαθέτει το δικό της καιρικό σύστημα.





Το σύμπλεγμα σπηλαίων «Ερ Γουάνγκ Ντονγκ»ανακάλυψε μια δεκαπενταμελής ομάδα σπηλαιολόγων στο πλαίσιο αποστολής στην κινεζική επαρχία Τσονγκτσούνγκ.





Έκπληκτοι άρχισαν να παρατηρούν το εσωτερικό της σπηλιάς, στο οποίο πυκνά σύννεφα έδιναν ένα ρομαντικό ύφος στην ατμόσφαιρα αν και δυσχέραιναν το έργο των σπηλαιολόγων. Η τροπική βλάστηση στους βράχους, τα βατράχια και οι καταρράκτες με τα τιρκουάζ νερά άφησαν άφωνους τους εξερευνητές που ένιωθαν δέος στη σκέψη ότι είναι οι πρώτοι που πατάνε το πόδι τους σε μια άγνωστη σπηλιά.




Όπως αναφέρει η Daily Mail, oι καιρικές συνθήκες που επικρατούν εντός της σπηλιάς δεν έχουν καμία σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον όπου υπάρχει ξηρασία. Η σπηλιά «Ερ Γουάνγκ Ντονγκ» ήταν ένα αίνιγμα για τους ειδικούς που χρησιμοποιήσουν σχοινιά για να κατέβουν στην σπηλιά και να θαυμάσουν από κοντά τον άγνωστο κόσμο της.



Μάλιστα ο φωτογράφος και σπηλαιολόγος, Ρόμπι Σόουν, από το Μάντσεστερ που αφιέρωσε έναν ολόκληρο μήνα για να παρατηρήσει το καιρικό σύστημα.




«"Όλα τα βασικά περάσματα της σπηλιάς είναι βαθιά, στο υπέδαφος και ποτέ δεν έχουν δει το φως του ήλιου. Σε κάποια ανοίγματα της σπηλιάς, είχαμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα τυρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα», αναφέρει, o Ρόμπι Σόουν.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου