Τροφές που βοηθούν στον πονόλαιμο

Ο πονόλαιμος μπορεί να πάρει πολλές μορφές ενώ οι παράγοντες που τον προκαλούν ποικίλουν και μπορεί να σχετίζονται με μια απλή αδιαθεσία η ακόμη και μια σοβαρή ασθένεια.






Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα βότανα τα οποία ο άνθρωπος ανακάλυψε από πολύ νωρίς και χρησιμεύουν στο να καταπραϋνουν τον πονόλαιμο.

Τα πιο βασικά «φάρμακα» κατά του πονόλαιμου είναι, βέβαια ο χυμός λεμονιού και το μέλι, όπως και ένας φρέσκος χυμός εσπεριδοειδών ιδιαίτερα πορτοκάλι, ανανά ή γκρέιπφρουτ.

Από εκεί και πέρα ορισμένα πιο ψαγμένα «βότανα» είναι το σκόρδο, το οποίο αν αναμειχθεί με μέλι και καταναλωθεί σε σωστές δόσεις μπορεί να απαλύνει τον πόνο.

Αποτελεσματικές γαργάρες μπορούν να γίνουν με μαύρο τσάι με μια πρέζα πιπέρι καγιέν, αλάτι διαλυμένο σε νερό, ή ξύδι και νερό . Αυτά τα βότανα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Δοκιμάστε επίσης γλυκόριζα, εκχύλισμα echinacea, ή λευκό τσάι απο φλοιό βελανιδιάς . Άλλα βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το φασκόμηλο, θυμάρι, plantain, elderflower, catnip, μπαλτάδες, agrimony, δεντρολίβανο, κουρκούμη, φλόμος, και χαμομήλι .

Μερικές φορές, μια ζεστή κομπρέσα από φύλλο τζίντζερ ή μαϊντανό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Ο ψευδάργυρος, άγρια κεράσια, το μαύρο ξύλο καρυδιάς, και οι παστίλιες που είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής συμβάλουν στην γρήγορη ανάρρωση.


O ατμός από ευκάλυπτο και τσάι μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Ένα ζεστό χαμάμ ή η σάουνα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τον πονόλαιμο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εάν είναι ανέφικτο καλό θα ήταν να εισπνέουμε αιθέρια έλαια λεβάντας που εφαρμόζονται σε ένα ζεστό, υγρό πανί.

Επίσης, αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Κάντε απαλό μασάζ στο λαιμό και το στήθος σας. Έπειτα καλύψτε με ένα ζεστό, στεγνό πανί για καλύτερα αποτελέσματα.

Προσπαθήστε να βγάλετε τη γλώσσα όσο πιο έξω μπορείτε. Κρατήστε τη για 30 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε και επαναλάβετε τρεις φορές. Αυτή η θεραπεία αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθάει στον πόνο.

Όταν υποφέρετε από τον πόνο στο λαιμό αποφύγετε τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, τα τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα. Επίσης, μείνετε μακριά από τον καπνό. Προσπαθήστε να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας πιο συχνά, αν ο πονόλαιμος επανεμφανίζεται σε τακτική βάση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου