«Ανακάλυψαν» το φάρμακο για το hangover

Πονοκέφαλοι, ναυτία, πόνος στο στομάχι, δίψα και η αίσθηση του «δεν ξέρω που βρίσκομαι», μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Γνωστό αλλιώς και ως hangover. Την λύση γι αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο ισχυρίζεται πως ανακάλυψε μια ομάδα Κινέζων επιστημόνων.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα σε 57 διαφορετικά υγρά, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως έχουν βρει την «πανάκεια» για το hangover, η οποία δεν είναι άλλη από το γνωστό αναψυκτικό Sprite, ενώ το «Chemistry World» προσπαθεί να εξηγήσει τις αιτίες που προκαλείται το hangover:

«Μερικές από τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ πιστεύεται ότι προκαλούνται όχι από την αιθανόλη, αλλά από τον πρώτο μεταβολίτη της ουσίας την ακεταλδεϋδη. Η αιθανόλη μεταβολίζεται σε ακεταλδεΰδη από το ένζυμο αφυδρογονάση αλκοόλης (ADH) και στη συνέχεια σε οξικό άλας από την αφυδρογονάση αλδεΰδης (ALDH).
Σε αντίθεση με την ακεταλδεϋδη, το οξικό άλας είναι αβλαβές και μπορεί ακόμη και να είναι υπεύθυνο για μερικά από τα θετικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ. Ως εκ τούτου το κλειδί για τη μείωση του οινοπνεύματος έγκειται στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας του χρόνου που η ακεταλδεΰδη είναι παρούσα στο σώμα».

Από αυτή την «βαριά» χημική ανάλυση, μπορούμε να κρατήσουμε πως οι Κινέζοι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την σωστή «ισορροπία» μεταξύ ADH και ALDH στον οργανισμό μετά την κατανάλωση αλκοόλ, προκειμένου το hangover να είναι ανώδυνο. Η λύση αυτή υποστηρίζουν βρίσκεται στο γνωστό αναψυκτικό, καθώς όπως υποστηρίζουν μερικά ποτά «όπως η Spirte και ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρακούχου νερού, μπορούν να ενισχύσουν την δράση του ALDH και έτσι να επισπεύσουν την μεταβολή της ακεταλδεΰδης».

Οι επιστήμονες θα εφαρμόσουν δοκιμές σε ζωντανούς οργανισμούς, ωστόσο τα αποτελέσματα έχουν ήδη προκαλέσει ενδιαφέρον, καθώς ενδέχεται να έχει βρεθεί ο «θάνατος» του hangover, αναφέρει η Huffington Post.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου