O πιο παχύσαρκος λαός οι Αμερικανοί

Συχνά γίνεται λόγος για την παχυσαρκία που παρατηρείται στις ΗΠΑ λόγω των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών. Πρόσφατη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, συγκρίνοντας τον μέσο Αμερικανό πολίτη με τον μέσο κάτοικο άλλων χωρών, όπως της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας.



O καλλιτέχνης Νικολάι Λαμ, χρησιμοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσε το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, δημιούργησε 4 τρισδιάστατα μοντέλα του μέσου άνδρα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας και παρουσίασε τα στατιστικά τους, αποδεικνύοντας ότι όντως ο μέσος Αμερικάνος θεωρείται παχύσαρκος σε σχέση με άλλους λαούς.



Οι μετρήσεις έγιναν με βάση τον μέσο Δείκτη μάζας σώματος, το μέσο ύψος και τη μέση περιφέρεια των ανδρών κάθε χώρας και τα αποτελέσματα για τις ΗΠΑ είναι μάλλον ανησυχητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας φυσιολογικός Δείκτης Μάζας Σώματος κυμαίνεται από 18.5 μέχρι 24.9. Οταν ο ΔΜΣ είναι από 25 μέχρι 29.9 θεωρείται υπέρβαρος, ενώ από τα 30 και πάνω κάνουμε λόγο για ανησυχητική παχυσαρκία.



Όσον αφορά το ύψος οι Αμερικανοί άνδρες είναι κοντύτεροι από τους Ολλανδούς, αλλά ψηλότεροι από τους Γάλλους και τους Ιάπωνες.

Διαβάστε αναλυτικά τα στατιστικά κάθε χώρας

ΗΠΑ
Δείκτης Μάζας σώματος: 29
Υψος: 1.76
Περιφέρεια: 99,4 εκατοστά

Ιαπωνία
Δείκτης Μάζας σώματος: 23,7
Υψος: 1.71
Περιφέρεια: 82,9 εκατοστά

Γαλλία
Δείκτης Μάζας σώματος: 25,55
Υψος: 1.74
Περιφέρεια: 92,3 εκατοστά

Ολλανδία
Δείκτης Μάζας σώματος: 25.2
Υψος: 1.83
Περιφέρεια: 91 εκατοστά



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου