Το Hubble εντόπισε 7 άγνωστους αρχαίους γαλαξίες


Αστρονόμοι της NASA χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Hubble ανακάλυψαν ορισμένους από τους μακρινότερους αρχαίους γαλαξίες του σύμπαντος που σχηματίστηκαν πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια.









Ειδικότερα, εντοπίστηκαν επτά μακρινοί γαλαξίες, οι οποίοι σχηματίστηκαν πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν το Σύμπαν είχε διανύσει το 3% μόλις της ηλικίας του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριθμός των γαλαξιών έχει μειωθεί οριακά, βάσει στοιχείων εύρους 450 εκατ. ετών μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Πρόκειται για τις πρώτες παρατηρήσεις σε μια ουσιαστικά αχαρτογράφητη περίοδο της κοσμικής ιστορίας. Τα στοιχεία δείχνουν πως ο σχηματισμός των γαλαξιών είναι μια αργή και ομαλή διαδικασία χωρίς μεγάλες, “δραματικές” στιγμές.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη Φωτογραφική Μηχανή Ευρέως Πεδίου 3 (Wide Field Camera 3 – WFC3) που αντικατέστησε την παλαιότερη φωτογραφική μηχανή (Wide Field and Planetary Camera 2) και παράγει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν από μια περιοχή του διαστήματος που μελετούν τα τελευταία πέντε χρόνια οι επιστήμονες και ονομάζεται Εξαιρετικά Βαθύ Πεδίο (Ultra Deep Field-UDF). Οι παρατηρήσεις έλαβαν χώρα μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012.

Πηγή