Πώς θα «κόψετε το βήχα» στο κρύωμα


Yπάρχουν τρόποι να αφήσετε το κρύωμα έξω από την πόρτα σας ή, τουλάχιστον, να ελαχιστοποιήσετε την ένταση των συμπτωμάτων.






Ύπνος

Η πρώτη και κύρια συμβουλή είναι, φυσικά, η ξεκούραση. Ο ύπνος είναι εχθρός των ιώσεων και των λοιμώξεων. Ένας ξεκούραστος οργανισμός έχει πολύ περισσότερη δύναμη για να αποκρούσει το κρύωμα. Αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα του ύπνου.


Βιταμίνη C

Παρόλο που πολλοί έχουν αμφισβητήσει τις ιδιότητές της, οι περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στη θωράκιση του οργανισμού. Η βιταμίνη C είναι φθηνή και βρίσκεται, εκτός από συμπληρώματα διατροφής, και σε τρόφιμα που έχουμε άφθονα, όπως τα πορτοκάλια.


Εχινάκια

Τα τελευταία χρόνια η εχινάκια έχει αναδειχθεί σε ισχυρό σύμμαχο του οργανισμού απέναντι στα χειμωνιάτικα κρυώματα. Η εχινάκια είναι βότανο που μπορεί να προσληφθεί σε δισκία ή ρόφημα. Προσοχή όμως: η εχινάτσια είναι αποτελεσματική μόνο στα πρώτα στάδια ενός κρυώματος και όχι αν έχετε ήδη «πέσει στο κρεβάτι». Επίσης ο μέγιστος χρόνος συνεχούς πρόσληψης είναι περίπου δύο εβδομάδες, καθώς δεν ενδείκνειται γα άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα.


Άγχος

Τα επίπεδα του στρες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την υγεία. Το άγχος και η ψυχολογική κόπωση «ανοίγουν την πόρτα» στις ιώσεις. Η χαλάρωση είναι απαραίτητη για να επιτρέψουμε στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται για την καταπολέμηση των ιών.


Σωματική Άσκηση

Τα οφέλη της άσκησης είναι γνωστά. Αρκέι το καθημερινό περπάτημα σε ζωηρό ρυθμό για περίπου μισή ώρα για την παρατήρηση των ευεργετικών ιδιοτήτων της άσκησης. Ωστόσο η πολύ έντονη γυμναστική μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η υπεβολική καταπόνηση δεν ωφελούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


Επιβλαβείς Συνήθειες

Βάλτε στην άκρη το αλκοόλ και το τσιγάρο. Εκτός των άλλων επιπτώσεων που έχουν στην υγεία σας, βοηθούν πολύ και στην επέλαση των ιών.

Πηγή