Τα πρώτα «διαστημικά» κάλαντα στην ιστορία


Το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε ποτέ στο διάστημα είναι γεγονός. Ο αστροναύτης και διοικητής του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, Chris Hadfield, ηχογράφησε από το διάστημα το τραγούδι «Jewel in the night» και έστειλε έτσι της ευχές του για τις γιορτές, από το διάστημα.



Όπως έχει δημοσιευτεί στο λογαριασμό του διοικητή στα Facebook και Twitter, ο Hadfield και το πλήρωμα του προσπαθούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, με κάθε δυνατό τρόπο, αν και βρίσκονται μακρυά από τις οικογένειες τους. Μάλιστα έχουν στολίσει αναλόγως και την άτρακτο του σκάφους με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, με το Hadfield να δηλώνει πως «ζούμε την ομορφιά των Χριστουγέννων χωρίς βαρύτητα».



Ο Chris Hadfield είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, το ένα εκ τον οποίων δημοσίευσε το βίντεο με το τραγούδι. Οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και γενικότερα του διαστήματος και της προοπτικής να γίνουν κάποια στιγμή τα διαστημικά ταξίδια προσβάσιμα στο κοινό, ήδη έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως το «Jewel in the night» θα γίνει το επίσημο τραγούδι για τα κάλαντα εκτός του πλανήτη μας.

Πηγή